Четверг,
16.08.2018
05:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Un profesor de la USMF „Nicolae Testemițanu”, acuzat de hărțuire sexuală de către angajate


 

 

Un profesor de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF), care este și șef de catedră, este acuzat de hărțuire sexuală, transmite subiectul zilei cu referire  la agora.md, care au documentat cazul într-un reportaj. Potrivit sursei citate, profesorul neagă acuzațiile și spune că această campanie de denigrare ar fi fost pusă la cale de un prieten, care ar vrea să-i ia locul.

Plângerea a venit de la Aliona Nastas, asistentă universitară la catedra de Epidemiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Tânăra s-ar fi plâns că încă din anii studenției, adică de prin 2008, ar fi fost „curtată” de profesorul său Viorel Prisacari, care este și șeful catedrei.

Aliona a povestit jurnaliștilor de la Agora că avansurile au continuat până în 2010, atunci când a rămas însărcinată. La patru luni după naștere, Aliona Nastas a revenit totuși la catedră. Susține însă că avansurile sexuale ar fi fost înlocuite cu ignoranță și strigăte. Povestește că, în 2016, ar fi fost agresată fizic de către Viorel Prisacari. După ce acesta a refuzat să-i publice mai multe articole și să-i accepte teza de doctor, Aliona Nastas s-a plâns rectorului, care i-ar fi spus că va remedia situația. Așa cum nimic nu s-a schimbat, în luna iunie a acestui an, Nastas a mers, din nou, la profesor pentru a insista ca teza să-i fie primită. În schimb, ar fi fost agresată fizic.

Viorel Prisacari a respins toate acuzațiile, menționând că în spatele acestor acțiuni ar sta o altă persoană și că Lidia ar fi dat declarații false, fiind influențată de Aliona Nastas.

„Eu am înțeles că ea e pusă la cale, cineva a sfătuit-o bine. Ele au stat acolo masă în masă. Pe urmă ele au devenit cumetre”, spune profesorul, negând că ar fi încercat să o sărute vreodată pe Lidia.

http://subiectulzilei.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100