Среда,
15.08.2018
00:18Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Previziuni sumbre: Ucraina le va crea dificultăți cetățenilor Moldovei


 

În prezent, teritoriul Ucrainei este tranzitat de trei garnituri de tren care circulă pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Intenția Ucrainei de a suspenda comunicațiile feroviare cu Rusia poate avea consecințe negative pentru întreaga regiune est-europeană și poate provoca procese ireversibile, consideră Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

„Suntem îngrijorați de intenția de a sista comunicațiile feroviare dintre Ucraina și Federația Rusă. Această inițiativă se va reflecta negativ asupra veniturilor și cheltuielilor beneficiarilor de servicii feroviare din întreaga regiune est-europeană, precum și asupra veniturilor administrațiilor căilor ferate din Republica Moldova, Ucraina și Federația Rusă", a comunicat serviciul de presă al Ministerului Economiei al Republicii Moldova.

Semafor la calea ferată
© SPUTNIK / СЕРГЕЙ ПЯТАКОВ

 

Ministerul menționează că autoritățile Moldovei nu au dreptul de „a interveni în afacerile interne ale Ucrainei" și în politica ministerului de resort din țara vecină. Însă în momentul de față teritoriul Ucrainei este tranzitat de trei garnituri de tren care circulă pe ruta Moscova — Chișinău — Moscova.

„Dacă circulația trenului nr. 65/66 Moscova—Chișinău—Moscova va fi suspendată, acest lucru va crea dificultăți suplimentare și disconfort pentru pasagerii care preferă să călătorească cu trenul prin regiunile din sud-vestul Ucrainei. Orice modificări operate în comunicațiile feroviare dintre Ucraina și Federația Rusă vor genera procese ireversibile care ar trebui evitate din timp", afirmă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

Totodată, chestiunea eventualei suspendări a comunicațiilor feroviare între Ucraina și Rusia a a ajuns subiect de discuție pentru deputaților din Rada Supremă. Astfel, deputatul din partea Partidului Radical, Igor Mosiciiuk a declarat că economia Ucrainei se va prăbuși definitiv în cazul închiderii frontierei cu Rusia.

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md

https://sputnik.md

 Read more: https://sputnik.md/moldova/20180808/21084323/rusia-ucraina-moldova-dificultati-tren.html

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100