Вторник,
14.08.2018
20:43Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Luni, 14 mai, la Bălţi, se va căuta soluţia evacuării gunoaielor din oraş


 

Mâine, 14 mai, urmează să se convoace repetat Comisia specială creată de Consiliul municipal Bălţi în vederea rezolvării problemei gunoaielor. În prima şedinţă, desfăşurată acum două zile, nu a fost găsită o soluţie adecvată. Mai mult, discuţiile au generat un scandal şi acuzaţii reciproce între părtaşii ex-primarului Renato Usatâi, care se ascunde la Moscova, şi Dumitru Rusnac, administratorul poligonului unde sunt stocate deşeurile.

Potrivit lui Rusnac, Direcția Reparații și Construcții Drumuri din Bălţi nu-şi poate onora obligaţiunile de a colecta gunoiul din oraş din lipsă de bani. Instituţia nu a fost salvată nici în urma stabilirii noului tarif pentru salubrizare, care nu corespunde realităţii. El a concretizat că “direcţia cheltuiește trei milioane de lei lunar pentru evacuarea gunoiului şi aproximativ 700 de mii de lei se cheltuie pentru închirierea autospecialelor, iar această sumă nu este inclusă în tarif”.

Prezent la şedinţă, reprezentantul Centrului de Sănătate Publică din Bălți, Ion Pirogan, a menţionat că temperaturile înalte care se aşteaptă, vor agrava şi mai mult situația. "La temperaturi înalte, potrivit regulilor sanitare, gunoaile trebuie să fie evacuate, cel puțin, odată în săptămână. Altfel, a precizat sursa citată, acestea pot deveni o sursă de infecție pentru orice vietate."

 

 
 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100