Понедельник,
16.07.2018
19:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Norul de praf saharian de peste Europa de Est a ajuns și în Moldova. Pericolele fenomenului


 

Norul de praf saharian care a acoperit ieri Italia și Ungaria a ajuns și în România și Republica Moldova.

Condițiile atmosferice, vântul și presiunea scăzută din Marea Mediterană și din Nordul Africii au favorizat deplasarea acestei mase de aer cald, încărcată cu praf saharian.

În Italia, cerul a căpătat o nuanță roșiatică, iar în munții Alpi zăpada s-a colorat într-o culoare subtilă de roz și portocaliu, potrivit digi24.ro

Fenomenul se va resimţi mai tare în cursul zilei de marţi, când concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

Deocamdată, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali. Dar, dacă această concentrație de particule de praf din aer va depăși limitele admise, fenomenul le poate cauza probleme în special astmaticilor sau celor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.

Un fenomen asemănător a avut loc și în luna martie când peste Taraclia s-a așternut zăpadă galbenă după ce rafalele din Sahara au amestecat norii unui front atmosferic cu praf şi nisip, au parcurs kilometri distanță şi apoi au adus ninsoarea colorată în Republica Moldova.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100