Пятница,
22.06.2018
02:32Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

Gata cu petrecerile în curțile blocurilor de locuit


 

Petrecerile în curțile blocurilor de locuit nu vor mai fi permise.

Ministerul Sănătății a pregătit un document pentru a preveni poluarea fonică. Ministerul Sănătății a pregătit un regulament cu privire la poluarea fonică. Documentul este în dezbateri publice și are drept scop protejarea populației de influențele nocive ale zgomotului și vibrațiilor asupra sănătății.

Regulamentul se adresează agenților economici care vor să-și deschidă restaurante, baruri, cafenele sau magazine vor trebui să respecte anumite reguli fonice. Guvernul ar urma să aprobe hotărîrea în cel mult o lună și jumătate, astfel încît regulamentul ar urma să intre în vigoare de la 1 mai.

Actualmente, mulți dintre agenții economici își construiesc localuri de agrement în zone rezidențiale sau la parterul blocurilor, fără să țină cont de anumiți parametri tehnici privind protecția fonică.

În consecință, responsabilii de sănătatea publică primesc zeci de petiții din partea oamenilor, care se plîng că zgomotul provocat de petrecerile organizate în aceste localuri le afectează sănătatea, mai ales somnul.Dacă vor exista abateri de la normă, agentul economic va fi obligat să efectueze niște măsuri de izolare fonică.

Potrivit datelor Centrelor de Sănătate Publică din raioane, în 2016 au fost înregistrate 75 de plîngeri, iar în 2017 – 28. Toate vizează acţiunea negativă a zgomotului asupra sănătăţii. În peste 80% cazuri, specialiștii au constatat depășirea nivelului admis de zgomot. În aceste cazuri oamenii sînt nevoiți să apeleze la instanțele de judecată, iar examinarea cauzelor durează uneori și cîțiva ani.

https://noi.md

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100