Пятница,
22.06.2018
02:32Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


SOCIAL  

DESPRE ADEVĂRUL LUI RENATO USATÂI


 Ieri, 13 martie, mai multe surse de informare în masă au anunţat despre reţinerea pentru 72 de ore a ex-vice-primarului de Bălţi Igor Şeremet. Majoritatea agenţiilor de ştiri au făcut trimitere la o postare pe o reţea de socializare a liderului “Partidul Nostru”, Renato Usatâi, fost şi primar de Bălţi.

Tot ieri, spre seară, Igor Şeremet a publicat pe aceeaşi reţea de socialaizare o informaţie, în care dezminte faptul că ar fi fost reţinut pentru 72 de ore. Igor Şeremet a mai anunţat că este falsă şi afirmaţia precum că el a negociat participarea sa în alegerile locale, precum concluziona Renato Usatâi.

Publicăm mai jos, fără redactări, postarea ex-vice-primarului de Bălţi.

 După o zi plină de măsuri pur procesuale pe marginea unei cauze penale, care paralel au fost efectuate și in incinta Primăriei mun.Balti as vrea sa aduc o claritate la multiplele speculații izvorâte dintr-un screen shot al mesajului formulat și expediat de soția mea!
1. Este mesajul despre impresia creată la moment cind am rugat soția sa îmi pregătească toate lucrurile de prima necesitate și mai ales sa îmi dea costum sportiv! Prima la ce s-a gindit soția a fost retinearea mea! PINA la venirea mea in Octombrie 2015 in funcția de Vice-primar am fost avocat și deja anticipam care măsuri procesuale pot sa urmeze! Îmi pare rău ca, screen shot-ul emotiv al soției mele se folosește in alte scopuri decit personale! Căci, mai mult decit atit, soția nici nu a fost preîntâmpinata despre acest lucru!
2. Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsa! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție!
3. De dimineața PINA seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate in actele procesual-penale și PINA la sfirsit, prin declarații detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din parte organelor de drept, astfel incit, sa nu mai fie loc de orice temei de aplicare ai oricaror măsuri preventive!
4. Falsa este și speculația precum s-a “negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 ca candidat independent! O declar cu toată răspunderea, căci in perioada aflării mele in sediul Procuraturii am lucrat pe dosar! La 02 Ianuarie 2018, prin mesajul public am declarat foarte clar cauzele demisiei mele, și respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a ma implica in activitatea publica!
5. Ma voi implica activ in toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție și, a propos, NU de CNA, doar cu un singur scop, pentru a afla adevarul! Și dacă organele de drept au careva întrebări pe marginea cauzei penale, atunci voi face claritate in răspunsuri!
6. Rog sa nu se mai facă orice speculații și cel mai mult sa nu fie scornite orice genuri de scenarii pe seama mea, mai ales folosind niște mesaje personale formulate pe fon emotiv!
7. Respect libertatea presei, însă, totuși, înainte ca astfel de informație sa fie plasata public, dar mai mult, deja și comentata prin presupuneri speculative, rog foarte mult ca sursele sa fie verificate din punct de vedere ai pertinentei acestora!

                                                                                     *    *    *

Amintim că circa două luni şi jumătate în urmă, când pe 2 ianuarie, Igor Şeremet anunţa despre demisia sa din funcţia de vice-primar al municipiului Bălţi, Renato Usatâi, scria de la Moscova, că acesta a plecat în concediu. Mai amintim că la începuturile carierei sale de primar, Renato Usatâi a promis să achiziţioneze pe bani proprii un troleibuz pentru a-l dona oraşului Bălţi. Tot atunci Usatâi a promis să placheze întreaga suprafaţă a Pieţei Independenţei şi a străzii cu acelaş nume până la bulevardul Mihai Eminescu. Şi tot atunci moscovitul Renato Usatâi, ajuns primar de Bălţi cu alte scopuri decât cele de a gospodări în capitala de nord, a anunţat încă multe alte promisiuni, rămase toate până astăzi nerealizate.

 

Gazetar

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100