Пятница,
20.07.2018
21:09Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


RUȘINEA CAPITALEI DE NORD  

Renato Usatîi, despre soluția propusă de liderul PD privind depășirea crizei deșeurilor la Bălți: „Dacă Plahotniuc nu minte, atunci problema deșeurilor va fi rezolvată”


 Fostul primar de Bălți și lider al „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, recunoaște că soluția propusă de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, în vederea depășirii crizei deșeurilor din capitala de nord a R. Moldova ar fi bună și speră că actuala guvernare e sinceră în intențiile sale.

Într-o intervenție pe Facebook, fostul primar a scris că soluția privind transmiterea poligonului, pe care sunt stocate deșeurile menajere din Bălți, Primăriei Țambula a venit de la noul primar de Bălți, Nicolai Grigorișin.

„Grigorișin a spus că dânsul a propus ca poligonul de stocare a deșeurilor să fie transmis Primăriei din Țambula. Gestul e corect, dar chestia este că doi ani nu s-a făcut nimic. Da, Nicolae Grigorișin discută cu ministrul Agriculturii, cu premierul etc. Dacă Plahotniuc nu minte, atunci problema deșeurilor va fi rezolvată”, a precizat Usatîi. 

De menționat că Vlad Plahotniuc anunța că a fost identificată o soluție privind depășirea crizei deșeurilor la Bălți, care durează de mai bine de jumătate de an. „Reieșind din faptul că acest poligon, chiar dacă este gestionat de un agent economic din Chișinău, se află pe teritoriul a două sate, Țambula și Bilicenii Noi, iar primarul localității Țambula, ca și primarul de Bălți, este exponentul formațiunii politice „Partidul Nostru”, considerăm că este corect ca acest teren să fie transmis satului Țambula, astfel, încât să nu mai existe neînțelegeri și diverse speculații”, a punctat democaratul.

Tot atunci Vlad Plahotniuc a precizat: ”Așa cum știți, în decembrie, tot la solicitarea autorităților municipiului Bălți, Guvernul s-a implicat și a ajutat la soluționarea problemei, urmând ca ulterior autoritățile locale să găsească soluții ca ea să nu mai apară. Acum, autoritățile locale din Bălți, desigur, după transmiterea terenului primăriei Țambula, condusă de colegul lor de partid, chiar au toate condițiile să rezolve criza gunoiului menajer în Bălți. Dacă nici după asta ei nu vor rezolva problema deșeurilor, atunci – vorba ceea: Плохому танцору – … кое-чтомешает!”, a conchis Plahotniuc

http://www.ziarulnational.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100