Пятница,
20.07.2018
21:30Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

Primăria lui Renato Usatâi la un nou scandal. De data aceasta miroase a corupţie


 

La Bălţi ia amploare un nou scandal.  De această dată, zarva este legată de mai multe acţiuni de corupere, care s-au produs în perioada aflării lui Renato Usatâi în fruntea Primăriei Bălţi. Este vorba despre transmiterea ilegală a milioane de lei de pe contul şi gestiunea Primăriei Bălţi pe cel al Direcţiei Reparaţii şi Construcţii Drumuri (DRCD) Bălţi.

Aventura a început la 1 februarie 2017, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Bălţi condusă de consiliera din fracţiunea Partidul Nostru, Svetlana Oserbaeva. Anume la acea şedinţă a consilierilor bălţeni, majoritatea dintre care aparţineau fracţiunii Partidul Nostru, s-au votat mai multe decizii ce au constituit obiectul scandalului apărut la suprafaţă acum două luni. Potrivit acestor decizii şi a anexelor la ele, Primăria Bălţi a transmis DRCD Bălţi, în calitate de ajutor de stat, 25 206 000 de lei şi bunuri materiale în sumă de încă 28 716 683 de lei.

 

Fostul conducător al DRCD, Serghei Pcela, a calificat această operaţie drept schemă de spălare de bani şi a refuzat să se implice în gestionarea ei. Anume acest fapt a şi provocat, mai târziu, ruperea relaţiilor sincere dintre el şi partidul lui Renato Usatâi.

 Ulterior, Consiliul Concurenţei, în cadrul Plenului din 26 aprilie 2018, a adoptat decizia Nr. ASR –30/17-22, în care a declarat ilegale operaţiile efectuate de Primăria Bălţi prin decizia Consiliului Municipal Bălţi din 1 februarie 2017, materialele Plenului fiind transmise Procuraturii.

 

 

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100