Четверг,
16.08.2018
01:09Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


PRIMĂRIA  

Care este relaţia de rudenie dintre Usatîi şi noul viceprimar de Bălţi


 

Oraşul Bălţi are doi viceprimari noi, între care unul dintre ei, Nicolai Grigorișin este cumetrul lui Renato Usatâi.

 

Grigorișin va fi responsabil de domeniul gospodărie municipală. Iar Ghenadie Șmulschii va ocupa funcția de viceprimar pe domeniul economie și comerț, în locul lui Leonid Babii, care și-a anunțat demisia la începutul acestei săptămâni. Unii consilieri susțin că deciziile sunt ilegale, scrie prime.md.

Nicolai Grigorișin este militar de profesie și până în 1997 și-a desfășurat activitatea pe teritoriul Federației Ruse. Întrebat dacă are un plan de acțiuni și cum va rezolva problema deșeurilor, acesta nu a putut oferi soluții concrete.

Nici colegul său de partid, Ghenadie Șmulschii nu a putut prezenta un plan de acțiuni, pentru funcția pe care o va deține, începând de mâine. Acesta a evitat să spună ce funcții a deținut, anterior, și care este nivelul său de pregătire.

„- Am deținut funcția de adjunct pe probleme economice şi cred că e suficient.
-Cum stați la capitolul cunoașterea limbii de stat?
-Eu cred că ne vom înțelege unul pe celălalt atât în scris, cât și oral", a spus membrul formaţiunii Partidul Nostru, Ghenadie Șmulschii.

Consilierul, Serghei Iordan consideră ilegală numirea în funcție a viceprimarilor, în lipsa edilului, Renato Usatîi.

„Cer să indicați în procesul verbal că eu nu voi vota acestă decizie pentru că o consider ilegală", a menționat consilierul Serghei Iordan.

Și juristul primăriei, Vitalie Balan a recunoscut că proiectele de decizie privind investirea noilor viceprimari au fost discutate în comisiile de specialitate în lipsa dispoziției primarului, fapt ce este o încălcare.

„În momentul în care aceste proiecte de decizie se discutau în comisiile de specialitate, nu a existat o adresare a primarului. Dacă adresarea ar fi fost, noi am fi dat o altă apreciere. Din păcate noi nici până acum, nu am văzut acestă adresare a primarului", a afirmat şeful Secţiei juridice Primăria Bălţi, Vitalie Balan.

Amintim, că la începutul lunii ianuarie, Igor Șeremet, care deținea funcția de primar interimar și-a dat demisia, după criza deșeurilor din Bălți. Iar luni, Leonid Babii și-a anunțat demisia pe motive de sănătate.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100