Понедельник,
16.07.2018
11:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Cum comentează Voronin „revenirea” lui Kozak


Vladimir Voronin afirmă că numirea lui Kozak în calitate de reprezentant special al Rusiei în R.Moldova ar însemna că Moscova își dorește îmbunătățirea realațiilor bilaterale cu statul nostru. Opinia a fost exprimată de către fostul Președinte moldovean într-o scurtă discuție cu reporterul Deschide.MD.

Din capul locului, Vladimir Voronin ne-a spus că nu vrea să discute pe marginea acestui subiect, dar la insistența reporterului a fost deacord să spună câteva cuvinte. 

Vladimir Voronin: „Eu cred că numirea noului Ambasador dar și a domnului Kozak în funcția respectivă demonstrează că Federația Rusă este cointeresată în desfășurarea relațiilor bilaterale normale cu Republica Moldova”.

Reporterul Deschide.MD: „Și Dvs chiar credeți că acest lucru se va întâmpla?”

Vladimir Voronin: „Asta-i altă întrebare despre cine și ce crede. Eu nu te întreb pe mata și nici eu nu vreau să răspund la această întrebare”.

Vladimir Putin l-a desemnat în funcția de reprezentant special pentru dezvoltarea problemelor economice dintre Rusia și R.Moldova.

Un decret în acest sens a fost deja semnat și publicat pe site-ul oficial al Kremlinului. Textul decretului spune că Dmitrii Kozak va prelua împuternicirile lui Rogozin în ceea ce privește relațiile economice dintre Chișinău și Moscova.

Dmitrii Kozak a devenit cunoscut în Republica Moldova după elaborarea memorandumului care îi poartă numele „Kozak”, în 2003. Documentul prevedea federalizarea Republicii Moldova cu oferirea unor împuterniciri sporite în determinarea politicii externe a țării pentru Tiraspol și Comrat.

Memorandumul a fost parafat în primă instanță de către președintele de atunci Vladimir Voronin și de liderul separatist de la Tiraspol din acea vreme, Igor Smirnov.

Ulterior, Voronin s-a răzgândit și a nu a mai dorit să semneze documentul, fapt cu care l-a supărat pe Vladimir Putin care se pregătea să zboare la Chișinău.

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100