Понедельник,
16.07.2018
11:46Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

SONDAJ // Patru partide ar accede în Parlament la următoarele alegeri: Ordinea acestora, MODIFICATĂ


 

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, patru partide ar accede în Legislativ. 

Datele unui sondaj de opinie, făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova, arată că Partidul Socialiștilor ar acumula 37,2%, PPDA - 11,9%, PDM - 10,1% și PAS - 8,3%, sondajele anterioare poziționând PSRM și PAS pe primele două locuri. Din numărul respondenților deciși, 49,7% ar vota socialiștii, 15,9% - PPDA, 13,5% - PDM și 11,1% - PAS, restul partidelor situându-se sub pragul electoral. 

Sociologii explică această rocadă prin ultimele alegeri locale de la Chișinău, după care Năstase ar fi perceput ca „principalul lider al opoziției”.


Marea majoritate a intervievaților a declarat că va merge la alegerile viitoare - 56,4% în mod sigur și 24,9% probabil da. 

Întrebați care este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, fără a li se oferi și o listă de nume, 26,7% au arătat că în președintele Igor Dodon, 7,5% - în premierul Pavel Filip, 6,2% - în Andrei Năstase, 2,9% - în Maia Sandu, 1,9% - Vladimir Voronin și 1,7% - în Vlad Plahotniuc. Totuși, 21,5% au spus că nu au încredere în nimeni și circa 25% nu au știut ce să răspundă. Când li s-a prezentat o listă de politicieni, 52,3% au arătat că cea mai mare încredere o au în Igor Dodon, 32,9% - în Pavel Filip, 29,2% - în Andrei Năstase, 23,5% - în Maia Sandu, 21,6% - în Vladimir Voronin, 18,3% - în Vlad Plahotniuc etc. 

Sondajul a fost realizat în perioada 26 iunie - 7 iulie curent pe un eșantion de 1 195 de respondenți, fiind finanțat de Adunarea Interparlamentară a CSI.

http://www.ziarulnational.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100