Четверг,
19.07.2018
03:09Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Surpriză neplăcută pentru Maia Sandu și Andrei Năstase în Parlamentul European! Rezoluția depusa de ei împotriva moldovenilor se "dezbate" cu sala GOALĂ


 

 

Dezbaterea rezoluțiilor privind situația din Moldova are loc în Parlamentul European cu sala goală. Numărul deputaților interesați de subiect este foarte mic.

Europarlamentarii din grupul PPE insistă ca UE să suspende asistența macrofinanciară pentru Moldova. În același timp, socialiștii europeni susțin că o astfel de decizie ar însemna pedepsirea cetățenilor țării pentru o decizie a instanței de judecată.

Europarlamentarul Knut Flekenstein a subliniat că nu este corect de atacat deciziile judecătorești. ”Nu ne place să ne certăm cu judecătorii. E inacceptabil. Și dacă există un grup în spatele acestei decizii, at trebuie clarificat acest lucru și cei care au făcut aceste lucru, au făcut rău democrației și au trădat țara. Avem o diferență de opinie, nu credem că trebuie suspendată finanțarea, pentru că vor fi afectați cetățenii țării și ne vom abține de la vot”, a spus parlamentarul. 

Doru-Claudian Frunzulică a spus că banii oferiți de UE sunt nu pentru conducerea Moldovei, ci pentru cetățeni. ”Spuneați că ar trebui să fim alături de cetățenii Republicii Moldova, dar cum vom fi alături, daca vom vota să nu dăm aceste 100 de milioane?”, i-a întrebat europarlamentarul pe autorii rezoluției.

Prietenul opoziției de la Chișinău, Cristian Preda, a cerut, în numele PPE, oprirea finanțării pentru țara noastră. ”Evenimentele au demonstrat că precondițiile pentru acordarea asistenței sunt necesare. Solicit și oprirea sprijin bugetar pentru Moldova. Cred că nici un euro nu trebuie să mai ajungă acolo până când nu sunt îndeplinite condițiile”.

Liderii PPDA și a PAS, Andei Năstase și Maia Sandu, au fost prezenți la ședință, unde au cerut, prin intermediul partenerilor săi politici anularea finanțării pentru Moldova.

Sursa: http://actual.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100