Четверг,
19.07.2018
03:05Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Dodon își freacă palmele de mulțumire: Bruxelles-ul pedepsește Moldova exact cum a făcut și Moscova în 2014


Parlamentul European este pe punctul de proceda astăzi exact ca și Federația Rusă în raport cu Republica Moldova, care, în data de 5 iulie 20114, a impus restricții la importul de carne din țara noastră. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, într-un material publicat pe blogul său.

”Anul 2014 a fost un an electoral. Sunt sigur că embargoul la fructe și legume aplicat Republicii Moldova de către Federația Rusă s-a dorit/a fost un ajutor electoral acordat în favoarea Partidului Socialiștilor. Pe principiul cu atât mai rău, cu atât mai bine”, scrie Nichituș.
Autorul notează că, la fel ca și în anul 2014, atunci când Igor Dodon cerea aplicarea de sancțiuni la adresa Chișinăului pro-european, alți actori politici cer în prezent sancțiuni la adresa Chișinăului pro-european.
”Nu știu cum vor proceda parlamentarii europeni. Cred însă că ar trebui să se facă o diferență între concurența electorală dintre Prut și Nistru (unde binomul Maia Sandu/Andrei Năstase a furat startul și a început campania electorală pentru parlamentare) și cooperarea practică dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, consideră autorul citat.
Nichituș constată că după aplicarea acestor eventuale sancțiuni, tabăra euroscepticilor se va mări.
”În acest, nefericit, caz, s-ar adeveri faptul că reprezentanții popularilor europeni practică standarde duble iar euroscepticii moldoveni va căpăta și mai mare greutate – comisarii de la Bruxelles nu diferă prea mult de cei de la Moscova”, conchide Victor Nichituș.
 
Timpul.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100