Понедельник,
20.08.2018
04:47Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Plahotniuc: PAS şi PPDA fac corect politic când spun că nu vor coaliza cu PDM,dar vedem după alegeri


Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a dat de înţeles că este posibilă o alianţă postelectorală cu PPDA şi PAS, în pofida faptului că Maia Sandu şi Andrei Năstase declară ferm că este exclus un asemenea scenariu.

„Eu, dacă aş fi în opoziţie, în locul lor, tot aşa aş spune până în alegeri. Ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziţie să spună că va face alianţă cu partidul de la guvernare. Ce opoziţie ar mai face PAS şi PPDA, dacă ar admite măcar o alianţă cu PDM înainte să între în alegeri? Şi-ar pierde automat o parte din electorat”, a afirmat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru Tribuna.

Democratul susţine că PAS şi PPDA „fac corect politic când spun că nu vor face alianţă cu PDM”.  „Ce va fi după alegeri, deja haideţi să nu anticipăm, să vedem rezultatele şi să discutăm atunci. La acest moment avem partide de opoziţie şi partide de la guvernare, ele nu trebuie amestecate pentru că riscăm să inducem confuzie în rândul electoratului şi asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta”.

Preşedintele PDM a mai remarcat că „e poziţia foarte salutabilă a unor reprezentanţi ai diplomaţiei occidentale, acreditaţi în Republica Moldova, care au venit cu un mesaj în care conturează o perspectivă comună pentru partidele democrate şi pro-europene, imediat după alegerile parlamentare din toamnă”.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Petit, a declarat recent în cadrul emisiunii „Moldova în direct" de la postul public de televiziune că după alegerile parlamentare, va fi inevitabil să se formeze o coaliție pro-europeană, dar care va cuprinde mai multe partide.

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100