Понедельник,
20.08.2018
04:45Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

opinie | Usatîi și Năstase ar putea face alianță post-electorală. Argumentele editorialistului Petru Bogatu


 

 

Maniera în care Andrei Năstase a decis să eticheteze suportul României pentru Republica Moldova, ca fiind „apă la moară lui Plahotniuc”, îl face pe editorialistul Petru Bogatu să constate că PPDA nu este „nici pro-românesc, nici pro-european, fiind doar anti-Plahotniuc".

 

 

Potrivit lui Bogatu, în ultima perioadă au ieșit la rampă câțiva cunoscuți „propagandiști și lobby-iști ai partidei Țopilor”, acest atac nefiind nici întâmplător, nici impulsiv, nici izolat.

„Partida Țopilor încearcă să compromită autoritățile de la București în fața opiniei publice românești și internaționale, să inducă ideea că acestea ajută nu cel de-al doilea stat românesc, ci un regim ticăloșit. Pe de altă parte, se căznește să strecoare un vechi și demoralizant tertip rusesc potrivit căruia dracul amenințării ruse nu-i așa de negru după cum pare”, scrie Petru Bogatu într-un editorial pentru deschide.md.

„Prin aceste lovituri aplicate Bucureștiului, prin prezentarea României drept o țară complice a „statului capturat”, PPDA, cu voie sau fără voie, ridică mingea la fileu Moscovei”, mai notează editorialistul.

Bogatu consideră că Andrei Năstase şi „tabăra Ţopilor” ar pregăti terenul pentru nişte alianţe dubioase, după alegerile parlamentare.

„Partida Țopilor se pare că pregătește terenul pentru niște surprinzătoare alianțe postelectorale după alegerile parlamentare, altele  decât cele cu partidele pro-europene și unionist”, scrie analistul.

În opinia lui Bogatu, suspiciunile faţă de PPDA-ul lui Năstase sunt alimentate de personajele cu care acesta intră în cârdăşie. Între aceştia figurează fostul lider al PPCD, Iurie Roşca sau penalul Renato Usatîi, refugiat la Moscova.

„Suspiciunile partenerilor Republicii Moldova în ceea ce privește scopurile  ascunse ale PPDA sunt alimentate de realitățile politice, nu de teoriile conspirației. Dughinistul Iurie Roșca, mentorul din umbră al fraților Andrei și Vasile Năstase, îndeamnă pe față la o coaliție a PPDA cu „Partidul Nostru”. 

„Dacă se creează tandemul Renato – Andrei, scrie el pe Faceboock,  la toamnă puterea va fi a lor”, notează Bogatu. În această situaţie, mai adaugă analistul, lidera PAS, Maia Sandu, are doar de pierdut.

 

https://zugo.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100