Понедельник,
20.08.2018
04:45Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Voronin: Terenul fostului Stadion Republican este „prea gras” pentru Ambasada SUA! Intenția Guvernului – un fel de lingușeală


 

 

Terenul fostului Stadion Republican este unul „prea gras” pentru orice ambasadă, nu neapărat pentru cea americană. De această părere este fostul președinte al țării, liderul comuniștilor Vladimir Voronin, potrivit căruia intenția Guvernului de a ceda acest teritoriu Statelor Unite ar fi un fel de „lingușeală” față de Statele Unite ale Americii, care și-ar putea permite construcția unei noi ambasade în oricare alt loc. Pe teritoriul fostului Stadion Republican însă ar fi trebuit edificată acea „Arenă Chișinău”, pe care autoritățile intenționează să o construiască în apropierea localității Stăuceni, din suburbia capitalei.

„Un proverb chinez vorbește că „fără a distruge ceva vechi, nu vei construi ceva nou”. Stadionul Republican, în situația în care era, nu era posibil de renovat. Trebuia numai demolat. Noi nu am avut timp, deși am obținut 60 de mandate pe 5 aprilie 2009, dar cei care au făcut lovitură de stat au trebuit a doua zi să ia hârlețele și lopețile și să construiască Stadionul Republican. Dar cei care au luat decizia să construiască arena la Stăuceni, trebuiau să o construiască acolo (n.r. pe locul fostului Stadion Republican). Terenul acesta e „prea gras” pentru orice ambasadă”, a opinat Vladimir Voronin la acest subiect în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Vedeți și: (DOC) Guvernul vrea să desființeze Stadionul Republican. Pe cele 5 ha de teren urmează a fi construită o nouă Ambasadă SUA

Drept exemplu, liderul comunist a adus amplasarea altor ambasade din Chișinău. „Adică de asupra Ambasadei Republicii Franceze trebuia să-i construiască o casă asupra lor ca ei să nu vadă nici soarele, nici vântul să nu-i bată, nici nimic. Dar aici să le ofere un cartier. Nu un cartier, dar ceva enorm de mare. Pentru ce?! Sunt teritorii, altele, în Chișinău și cine ca cine, dar americanii au de unde să ia bani pentru demolare”, a mai declarat liderul comunist.

Vladimir Voronin a menționat că nu știe cum vor proceda americanii, însă, din câte a înțeles el, majoritatea chișinăuienilor, ar fi am împotriva acestei inițiative a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova.

http://independent.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100