Воскресение,
19.08.2018
16:06Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Activist civic: Victoria opoziției la alegerile noi din Bălți și Chișinău demonstrează că R. Moldova nu e stat capturat


 

Victoria candidaţilor opoziţiei la ultimele alegeri din Bălţi şi Chişinău demonstrează, odată în plus, că speculaţiile despre aşa-zisul stat capturat sunt sterile. De această părere este activistul civic Vitalie Colin, într-o postare pe Facebook.

„Natalia Morari întreabă pe Maia Sandu cam asta: "Dacă statul este capturat, cum e posibil că opoziția a câștigat alegerile la Chișinău și la Bălți?" Răspunsul Maiei Sandu a fost în linii mari că cetățenii așa au votat. Acest răspuns după mine înseamnă ca statul nu este capturat”, scrie Vitalie Colin.
 
“Năstase cu Maia susțin că Ceban era candidatul lui Plahotniuc și doar 2% de voturi era suficient să fie fraudate ca să câștige candidatul mafiei. Eu zic că dacă statul e capturat și a câștigat opoziția cu o diferență atât de mică înseamnă că ori statul nu e capturat ori opoziția nu e opoziție. Eu sunt dispus să cred că aceasta opoziție este atât de comodă încât Plahotniuc a preferat-o candidatului care poate încerca să manifeste o opoziție char și vizavi de Dodon”, notează sursa citată.
Amintim că aceeaşi părere a fost formulată după alegeri şi de jurnalistul Nicoae Negru, într-un editorial publicat în Ziarul Naţional. 
„Faptul că liderul unui partid de opoziție devine primarul capitalei, în condițiile unei prezențe relativ modeste la vot (ceea ce înseamnă că nu ne aflăm în condiție de „revoluție”), poate ridica un prim semn de întrebare asupra gradului de „capturare” a statului”, scrie Nicolae Negru.
În opinia lui Negru, depăşirea retoricii războinice despre pretinsul “stat capturat” poate da startul unor discuţii concrete despre o eventuală coaliţie pro-europeană după alegerile parlamentare din toamnă.
 

 

sursa: hotnews.md

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100