Понедельник,
20.08.2018
04:46Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


POLITICĂ  

Partidul Democrat FELICITĂ alegătorii că s-au prezentat la scrutin. PD speră că, acum, se va pune capăt instabilității politice și primăria se va ocupa de treburile orașului


 

Partidul Democrat din Moldova felicită toți alegătorii care s-au prezentat la vot în primul și al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chișinău. Votul exprimat de ei este unul categoric pentru menținerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană.

Chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din Chișinău este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare.

PDM a făcut apel la cetățeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar și în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiștilor, dar și a liberalilor, care au distrus capitala. Sunt cele două partide care au avut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău, dar care au preferat războaiele în loc să lucreze pentru oraș. Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel.

Considerăm că decizia pe care am luat-o – de a nu înainta candidat în aceste alegeri pentru Chișinău – s-a dovedit a fi una corectă politic. Primăria capitalei revine acum unor forțe politice de opoziție, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar și pentru faptul că opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-și asume o importantă responsabilitate și să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acțiuni.

Partidul Democrat din Moldova remarcă modul democratic în care s-au desfășurat aceste alegeri pentru Primăria Chișinău, în ciuda multiplelor speculații care s-au făcut atât înainte de primul tur, cât și înaintea celui de-al doilea. Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziția, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câștigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală.

PDM speră că, odată cu încheierea alegerilor din Chișinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală și Primăria se va ocupa neîntârziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraș. Cetățenii au așteptări foarte mari după aceste alegeri, așteaptă de ani de zile sa se rezolve probleme importante din capitală.

http://actual.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100