Среда,
15.08.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


METEO  

Meteorologii au prognozat în prima decadă din august vreme caldă, fără ploi


 

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Începutul ultimei luni de vară este caracterizat de temperaturi în jur de 30 de grade Celsius şi cer variabil, în special fără precipitaţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sfârşitul acestei săptămâni va fi determinat de valori termice caniculare, cu maxime pe întreg teritoriul ţării de 31-33 grade Celsius, ziua. Noaptea, vom avea temperaturi de 15-21 grade Celsius, cel mai răcoare fiind, tradițional, în nordul ţării.

La începutul săptămânii următoare, indicatoarele termometrelor vor coborî cu un grad-două şi, pe alocuri, sunt posibile ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice. Începând de miercuri, ploi nu se prevăd, iar în medie pe ţară se aşteaptă temperaturi în jur de 30 de grade Celsius.

Numele popular al lunii august este Gustar, apropiat în mod automat de verbul a gusta, venind de la faptul că acum se coc cele mai multe fructe şi legume care se gustă, se mănâncă. Prin acest nume se face referire şi la apropierea toamnei.

Conform specialiştilor SHS, în luna august temperatura medie lunară a aerului variază pe teritoriul Republicii Moldova de la +19ºC, la nord, până la +21ºC, la sud. Cea mai rece lună august pentru toată perioada de măsurători instrumentale a fost în anul 1976, când temperatura medie lunară a aerului s-a încadrat între +15,3ºC (Briceni) şi +17,8ºC (Tiraspol, Comrat). Cea mai caldă lună august a fost în anii 1946, 1992 şi 2015, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat în teritoriu între +22,9ºC (Briceni) şi +25,7ºC (Comrat).

https://www.moldpres.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100