Суббота,
18.08.2018
03:38Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Zeci de eurodeputaţi cer statelor UE boicotarea diplomatică a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia


 

Bruxelles, 20 apr. /MOLDPRES/. Şaizeci de eurodeputaţi, din toate familiile politice şi de toate naţionalităţile, au lansat vineri, într-o scrisoare adresată guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, un apel la boicotarea diplomatică a Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia, în semn de protest faţă de Vladimir Putin, care „îşi bate joc de valorile europene”, transmite AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

„Către toate guvernele din Uniunea Europeană, în calitate de membri ai Parlamentului European: vă cerem dumneavoastră, reprezentanţilor cetăţenilor UE, să faceţi la fel ca guvernele Islandei şi Regatului Unit”, scrie eurodeputaţii semnatari.

În luna martie, premierul britanic Theresa May a anunţat că niciun ministru sau membru al familiei regale britanice nu se va deplasa la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, măsură de protest după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în oraşul Salisbury din sud-vestul Angliei.

Câteva zile mai târziu, Islanda a anunţat un boicot diplomatic, în sprijinul Londrei.

„Atacul de la Salisbury nu este decât ultimul exemplu al manierei în care Vladimir Putin îşi bate joc de valorile noastre europene”, subliniază eurodeputaţii în scrisoarea iniţiată de ecologista germană Rebecca Harms.

„Bombardarea la întâmplare a şcolilor, spitalelor şi zonelor rezidenţiale în Siria, invazia militară brutală în Ucraina, atacuri sistematice ale piraţilor informatici, campanii de dezinformare, amestec în alegeri, tentativă de slăbire şi divizare a UE: toate acestea nu corespund unei gazde bune pentru o Cupă Mondială”, adaugă textul scrisorii.

Majoritatea celor 60 de semnatari ai scrisorii fac parte din grupurile Verzilor şi PPE (Partidul Popular European), printre care numeroşi eurodeputaţi polonezi.

Cele 64 de meciuri din cadrul Cupei Mondiale de fotbal vor fi găzduite, în perioada 14 iunie - 15 iulie, de 12 stadioane din Rusia.

(Editor A. Răileanu)

https://www.moldpres.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100