Среда,
18.07.2018
19:41Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


EXTERNE  

Poziția Federației Ruse privind prezența contingentului militar rus în Transnistria rămîne neschimbată.


 

Potrivit presei transnistrene, această declarație a fost făcută în fața jurnaliștilor, laTiraspol, de către ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin, după întîlnirea cu liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, transmite Noi.md.

Liderul transnistrean a declarat că, la întîlnirea sa cu Grigori Karasin, ei au discutat despre importanța rolului Rusiei de menținere a păcii pe malurile Nistrului, a aflării Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) în Transnistria. „Convingerea mea profundă este că politicienii care vorbesc despre excluderea prezenței militare ruse și a instaurării păcii pe teritoriul Transnistriei sînt politicieni ai conflictului. Dacă noi, dintr-o dată, să nu dea Domnul, ne vom pomeni fără pacificatorii ruși, va urma escaladarea conflictului, iar acest lucru este inacceptabil. Dezvoltarea, mișcarea înainte pe care Transnistria le demonstrează pînă în prezent este indisolubil legată numai de pacea de pe pămîntul transnistrean”, a remarcat Vadim Krasnoselski.

 

La rîndul său, Grigori Karasin a menționat că „declarațiile și rezoluțiile nefondate transmise platformelor internaționale, cu apelul de a retrage armata rusă de pe teritoriul Transnistriei, nu sînt altceva decît exerciții în domeniul artei diplomatice”.

 

„Ele nu au consecințe constructive, ci mai degrabă provoacă o acuitate inutilă în aceste probleme. Toate acestea ar trebui rezolvate în formatele existente bine cunoscute: prin dialog internațional, printr-un dialog între conducerea Transnistriei și Moldova. În caz contrar, această problemă nu poate fi rezolvată. Acest lucru au fost spus clar și conducerii Moldovei. Sper ca poziția noastră să fie ascultată”, a subliniat el.

https://noi.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100