Четверг,
19.07.2018
02:50Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ECONOMIE  

În raionul Florești a început recoltarea orzului și rapiței


 

Din cauza temperaturilor ridicate, în satul Ciripcău, raionul Floreşti, a fost dat startul campaniei de recoltare a orzului şi rapiţei, deşi până acum recoltarea grânelor începea abia în prima săptămână a lunii cuptor.
 
Satul Ciripcău este printre primele localităţi din raionul Floreşti, unde a început  recoltarea spicoaselor din prima grupă. Mecanizatorii urmează să adune recolta de pe 145 de hectare de rapiţă şi 162 de hectare de orz. Deprinşi cu munca pe o căldură toridă, combainerii şi ajutorii lor aşteaptă cu speranţe strânsul recoltei.
 
Chiar dacă vremea nu a prea ţinut cu agricultorii, ei s-au pregătit din timp şi cum se cuvine pentru a aduna ceea ce au semănat şi au crescut cu atâta muncă şi dragoste pentru pământ.
 
„Pentru recolta ce o aşteptăm în acest an s-a muncit foarte mult, dar vremea secetoasă nu ne-a permis să căpătăm ce am prognoza. Sperăm că munca depusă şi cheltuielile financiare depuse la orz să nu fie în zadar”, a spus Vladimir Burnusuz, agronom.
 
Marea problemă care-i frământă acum pe agricultori este preţul grânelor. Mai ales că majoritatea dintre ei muncesc din credite şi acum îşi fac griji dacă vor avea cu ce le acoperi.
 
În raionul Floreşti urmează a fi recoltate peste 16 mii de hectare de grâu, trei mii de hectare de orz şi 2430 de hectare cu rapiţă.
Autor: trm.md
http://hotnews.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100