Четверг,
19.07.2018
05:16Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Ion Ceban: „Nu am cerut anularea rezultatelor alegerilor sau nevalidarea mandatului, am vrut să fie constatate încălcările admise de Andrei Năstase”


Ion Ceban a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că socialiștii consideră această hotărâre incorectă, având un context politic, motiv din care PSRM o va contesta la Curtea de Apel.

„Noi nu am cerut anularea rezultatelor alegerilor, nevalidarea mandatului sau excluderea unor persoane din cursa electorală”, a spus Ion Ceban. „Aceste încălcări trebuiau semnalate, deoarece chiar și alegătorii noștri ne-ar fi întrebat de ce nu am făcut acest lucru. Legea trebuie respectată de toată lumea, fie că vă place sau nu”, a mai adăugat consilierul municipal.

Socialiștii cataloghează drept mincinoase acuzațiile lui Andrei Năstase că aceștia ar fi cerut anularea rezultatelor scrutinului sau nevalidarea mandatului săi. Ceban a remarcat faptul că legea a fost încălcată în timpul campaniei electorale, însă abaterile constatate nu ar trebui să afecteze rezultatele alegerilor.

„Poziția noastră este: dacă au fost încălcări, dar ele au fost, atunci ele trebuiau fixate. Dar anularea rezultatelor alegerilor semnifică că eu nu aveam dreptul de a participa în această campanie electorală, chiar dacă eu nu am încălcat legea. Nu au fost depuse contestații împotriva mea. Nu înțeleg de ce hotărîrea instanței judecătorești mă vizează și pe mine. Pentru că, dacă ar fi fost luată decizia de a-l exclude pe Andrei Năstase din cursa electorală sau nevalidarea mandatului său, funcția de primar general mi-ar fi revenit mie. Însă eu nu am nevoie de o asemenea victorie. Eu vreau să înțeleg de ce am fost eu pedepsit pentru ceea ce eu nu am comis”, a declarat socialistul.

De asemenea, el a specificat că principalul beneficiar în urma aceastei situații este Andrei Năstase, care se victimizează, în loc să-și demonstreze abilitățile sale intelectuale, profesionale și manageriale la conducerea primăriei. „Cel mai mult în urma acestor circumstanțe are de pierdut Partidul Socialiștilor, pentru că Partidul Democrat folosește această situație în propriile interese”, a subliniat Ion Ceban.


http://www.basarabia.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100