Вторник,
14.08.2018
20:42Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Socialiștii atacă candidatul PUN la Bălți: Candidați într-un oraș unde unioniștii nu sunt tolerați


Dezbateri încinse, în care dimensiunea inter-etnică este adusă în discuție, au loc și în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

La întâlnirea electorală organizată de Promo-Lex, candidatul Partidului Unității Naționale pentru orașul din nordul R. Moldova, Sergiu Burlacu, a fost provocat pe tema inter-etnică de către Alexandr Nesterovschi, reprezentatul candidatului socialist Usatîi.

Sunteți sigur că merită să candidați într-un oraș în care unioniștii nu sunt tolerați?”, a întrebat reprezentantul socialist.

Candidatul PUN a răspuns cu referiri la dimensiunea multietnică și multiculturală a Bălțiului.

„Este un oraș multietnic și multicultural, inclusiv fiecare etnie are dreptul de a se regăsi într-o localitate. Asta ne spune Constituția, avem drept la libera exprimare”, a spus Sergiu Burlacu.

Mai mult decât atât, candidatul PUN l-a acuzat pe socialist de tendințe totalitariste, precizând că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu.

Dumneavoastră vreți să treceți democrația într-un totalitarism și un regim autoritar. Îmi pare rău, dar nu o să vă reușească pentru că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu și ei au capacitatea de a se informa corect și văd unde le stă perspectiva”, a specificat Sergiu Burlacu.

Amintim că, în urma demisiei lui Renato Usatîi, pe 20 mai, locuitorii din Bălți sunt așteptați la urne pentru a-și alege primarul.

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100