Вторник,
14.08.2018
20:39Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

CELE TREI CAUZE CARE EXPLICĂ INTERESUL RELATIV SCĂZUT FAŢĂ DE ALEGERILE DE LA BĂLŢI


 

Există minimum trei cauze care explică interesul relativ scăzut al opiniei publice la nivel republican faţă de alegerile anticipate ale Primarului de Bălţi. Cel puţin aşa vede lucrurile analistul politic, scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi.

„Spre deosebire de anii precedenţi, când scrutinele de la Bălţi erau urmărite cu atenţie în Chişinău, campania din acest an este tratată cu o oarecare indiferență. O explicaţie ar fi în suprapunerea alegerilor de la Bălţi cu cele din capitală”, a declarat el pentru „Europa Liberă”.

„Alegerile din Bălţi erau interesante şi din alt punct de vedere, numaidecât la ele participa şi un reprezentant al guvernării, care pornea cu o apreciabilă resursă administrativă, cu apreciabilă susţinere în aceste alegeri. Şi neapărat în precedentele alegeri din Bălţi participau lideri de partide, ca dl Renato Usatîi. Iată că acum nu există aceste două componente de bază, nu avem un exponent direct al guvernării în alegerile din Bălţi şi nu avem un lider de partid care să candideze în această funcţie. Evident că aceasta scoate într-un fel din peisajul electoral general alegerile din Bălţi. Plus că le avem şi pe cele din Chişinău care umbresc în totalitate scrutinul din Bălţi”, a adăugat analistul.

Întrebat de ce guvernarea a ales să nu meargă cu un candidat la Bălţi, Igor Volniţchi a răspuns: „Pentru guvernare era foarte problematic să-şi promoveze deschis un exponent al partidului în scrutinul din Bălţi şi din Chişinău pentru că dacă candidatul PD-ului s-ar fi înscris în cursă ca şi reprezentant oficial al acestui partid şi ar fi pierdut alegerile, PD-ul ar fi pornit dintr-o postură foarte şi foarte nefavorabilă din toamnă, iar scrutinul parlamentar din toamnă pentru PD este mult mai important decât alegerile din Chişinău şi Bălţi”.

Cristina Pendea


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100