Вторник,
14.08.2018
20:40Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Grigorişin nici nu-şi aminteşte că la Bălţi există problema maidanezilor


 

S-au petrecut sărbătorile pascale, se aşează, parcă, şi primăvara pe plaiul nostru mioritic, iar cele câteva mii sau zeci de mii de maidanezi, care mişună pe străzile şi în cartierele municipiului Bălţi, au prins la viaţă nouă. Pare că s-au mai îmblânzit după ospăţurile de pe lângă tomberoanele pline cu resturi de cozonaci şi oase din răcituri.

Dar nu chiar toţi. Mai deunăzi, pe teritoriul unei cooperative de garaje, o haită alcătuită din vreo 15 “cei mai buni prieteni ai omului” se năpustise asupra unui oaspete atât de neprieteneşte, încât acesta a fost nevoit să se închidă în interiorul unui automobil ce nu-i aparţine. A stat acolo până la apariţia paznicului garajelor, care a ogoit dulăii.

Maidanezii sunt o mare problemă a municipiului Bălţi. Mai mare decât aceasta se simte şi în alte localităţi din Republica Moldova. Nu înzădar, acum trei ani, când Renato Usatâi a pornit să asalteze Primăria Bălţi, a promis că va construi în mod prioritar un azil pentru câinii vagabonzi. Nu a mai făcut-o, cum nu a realizat nici multe alte promisiuni preelectorale.

Succesorul lui, actualul candidat la postul de primar al Bălţiului pentru alegerile din 20 mai curent, Nicolai Grigorişin, se face mort în păpuşoi. El măcar nici nu-şi aminteşte că există şi această problemă în capitala de nord. A împânzit străzile si scuarurile urbei cu spoturi publicitare cu imaginea lui şi a boss-ului fugar, merge în excursie la piaţa alimentară din centrul oraşului, zilnic e prezent în emisiunile postului local de televiziune şi... habar nu are de soarta de mai departe a miilor, zecilor de mii de maidanezi.

 

 

 

.De unde să ştie, Grigorişin, că Paştile se sărbătoreşte o singură dată pe an? Nu doar de către oameni.

 


 

gzt.md

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100