Четверг,
19.07.2018
14:05Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Cu apucături de mitocan, Grigorişin a vizitat Piaţa alimentară din Bălţi


 

 

Candidatul la postul de primar al municipiului Bălţi din partea „Partidului Nostru”, Nicolai Grigorişin, devine pe zi ce trece tot mai hapsân. Obrăznicia lui nu are margini, chiar dacă ştie şi este obligat prin lege să nu utilizeze în scopuri electorale confortul administrativ, de care dispune ca primar interimar de Bălţi.

Nuuuu! Primarul interimar de Bălţi, care nu cunoaşte şi nici nu doreşte să cunoască limba oficială a Republicii Mioldova, se caţără cu picioarele încălţate şi murdare de noroi, în sufletele bălţenilor. După ce a instalat un panou publicitar cu chipul său şi al fugarului Reanto Usatâi undeva la intersecţia străzilor „Ştefan cel Mare” şi „31 August”, peste o zi şi-a tirajat “opera” şi pe alte străzi din municipiu. Dublează în română şi în rusă inscripţiile „Bălţi – oraşul nostru” şi „Candidatul „Partidului Nostru” la funcţia de primar de Bălţi”, dar îşi lasă numele său imprimat pe câmpul panoului doar în limba rusă.

 Nu există zi ca imaginea lui Nicolai Grigorişin sau chiar el în persoană să nu apară la postul local TV, unde toarnă verzi şi uscate despre cât de greu le-a fost consilierilor din fracţiunea “Partidul Nostru” să rabde consecinţele grevei foamei din iarna trecută şi unde învinuieşte Chişinăul de criza gunoaielor de la Bălţi. Unde îl venerează pe Renato Usatâi ca pe un zeu al bălţenilor şi unde îi numeşte fascişti pe consilierii care au plecat din fracţiunea “Partidului Nostru”.

 

Zilele trecute, Grigorişin şi-a etalat pe o reţea de socializare o poză din care reiese că s-a aflat la Piaţa alimentară din Bălţi. Nu se cunoaşte ce problemă ar fi putut el să discute cu lumea din secţia “Carne”, dar că are apucături de mitocan o denotă faptul că şi-a sprijinit mâna dreaptă, posibil nespălată, de tejgheaua unde se află carnea pusă spre a fi comercializată. Un confrate dea lui a lăsat un comentariu la această poză, comentariu care în traducere sună „Unde-ţi bagi mâinile murdare?” ( Куда полез грязными руками?).

Apropo, în timpul desfăşurării şedinţei Consiliului municipal Bălţi, în cadrul căreia a fost ales vice-primar şi  investit în funcţia de primar interimar, cineva din consilierii opozanţi l-a întrebat cum de îndrăzneşte să accepte funcţia propusă, dacă nu cunoaşte limba oficială a Republicii Moldova. La care întrebare, Grigorişin, nu prea având ce răspunde, a mârâit ceva sub nas, în limba rusă desigur, dând de înţeles că se va descurca cumva. Adică, îi va obliga pe interlocutorii săi să vorbească doar în limba lui. Pe care, de asemenea, nu o cunoaşte prea bine.

La depărtarea a circa trei ani de când Grigorişin şi-a asumat răspunderea să fie şi patronul clubului de fotbal din Bălţi, care evoluează în Divizia Naţională, şi care a avut foarte mulţi ani numele “Olimpia”, realizăm de ce acesta astăzi se numeşte “Zaria”. Nici nu „Zarea”, cum e normal să fie numit în limba rusă, ci „Zaria”, cu litera „i” în silaba a doua. O fi o limbă grigorişină, pe care o înţelege doar candidatul la funcţia de primar de Bălţi din partea „Partidului Nostru”. Şi în acest context, bălţenii mai dezgheţati la minte, se tot întreabă dacă nu cumva Grigorişin are de gând să facă schimbări şi în denumirea oraşului Bălţi. Să-l numească Grigoălţi, spre exemplu?

Întrebarea la care se cere un răspuns logic ar fi urmatoarea: de ce tovarăşe candidat la funcţia de primar de Bălţi, nu te-a văzut lumea macar o singură dată să pui umărul la curăţarea străzilor de gunoi, sau la împinsul unui troleibuz împotmolit în gropile carosabilului? Ştim, bălţenii nu vor avea un răspuns. Pentru că gunoaiele nu se vând la piaţa alimentară.

 

Gazetar


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100