Вторник,
14.08.2018
20:42Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

PDM cheamă partidele pro-europene să desemneze un candidat unic pentru Chișinău - mulți vor fi treziți din visare de votul cetățenilor


 

 

Partidul Democrat din Moldova face un apel repetat către formațiunile de dreapta ca să identifice un candidat comun pentru alegerile din municipiul Chișinău. În același timp, democrații atenționează că dispersarea dreptei poate fi taxată dur de către alegătorii din capitală, obosiți de jocurile politice ale unor lideri de partid. Declarațiile au fost făcute de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, după ședința săptămânală a formațiunii.

 

”PDM face încă un apel la partidele pro-europene să se trezească la realitate și să desemneze un candidat unic, să termine cu demagogia electorală și să se prezinte în fața oamenilor cu soluții concrete la problemele reale pe care aceștia le au. În caz contrar, alegerile din 20 mai se pot transforma într-un eșec uriaș al forțelor politice pro-europene”, a spus Gămurari.    

 

Potrivit lui, se constată că divizarea în rândul partidelor pro europene crește pe zi ce trece. 

 

”E ridicol ce se întâmplă până acum în aceasta campanie electorală și ne exprimăm regretul că cetățenii Chișinăului trebuie să asiste din nou la bătălii politice, în loc să aibă parte de o dezbatere despre problemele Capitalei. Așa cum puteți constata foarte ușor, dezbaterea în această campanie se bazează pe isterie și obsesii politice. Se dă un concurs între o parte dintre candidați, care este mai tare al lui Vlad Plahotniuc. Dacă este să ne uitam după ce spun acești candidați, reiese că toți cei înscriși în cursă sunt ai PDM sau ai lui Vlad Plahotniuc”, a menționat purtătorul de cuvânt al PDM.

 

Acesta a mai spus că democrații sunt în posesia datelor unui sondaj de opinie realizat pe Chișinău care prezintă surprize foarte mari și deloc plăcute pentru partidele pro-europene. Gămurari a precizat că sondajul nu va fi făcut public, pentru a evita acuzațiile că PDM încearcă să influențeze în vreun fel alegerile. Totuși, acesta a prezentat unele concluzii din studiu. 

Astfel, potrivit lui, oamenii din Chișinău s-au săturat de politică în administrarea orașului, de discursuri politice și demagogie; oamenii vor soluții pentru Capitală și nu tradiționalele povești geopolitice; oamenii vor lucruri concrete de la candidați și, în mod special, electoratul de dreapta este pregătit ca pe 20 mai să le dea politicienilor o lecție usturătoare pentru cum a fost administrată Primăria Chișinău în ultimii ani, dar și pentru impotența unor partide de a negocia desemnarea unui candidat unic.   

 

”Dacă nu se schimbă rapid ceva în abordarea campaniei electorale, după 20 mai, mulți vor fi treziți din visare de votul cetățenilor”, a spus Vitalie Gămurari.

http://today.md/

 

 

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100