Четверг,
19.07.2018
14:06Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Bălţiul are nevoie de o arenă de circ pentru spectacole electorale


 

Înghesuială în Piaţa „Vasile Alecsandri” din Bălţi între elementele electorale ale formaţiunii „Partidul Nostru” şi cele ale PSRM. „Partidul Nostru” are instalate în piaţă două corturi, unde bălţenii sunt invitaţi să semneze pentru înaintarea în calitate de candidat independent la alegerile primarului din 20 mai a cuiva care se numeşte Elena Griţco. Cică-i consilier municipal această Elenă Griţco şi a fost unul din cei mai activi grevişti în toiul iernii ce a plecat. Grevişti în incinta primăriei. La călduţ, întinşi pe saltele speciale. Vorbesc gurile rele că această Elenă Griţco a fost şi, probabil, continuă să fie şi preşedintele Fundaţiei „Renato Usatâi”. E vorba, adică, despre gestionarea unor bani. Bani puşi pe cont de nu se ştie cine.

Activiştii din preajma corturilor „Partidului Nostru” au şi un megafon. La care cheamă lumea să se apropie şi să semneze ce au a semna: Uvasjaemâie beliceane!” Măcar o singură dată să-i fi auzit cum vorbesc şi în limba română. Dar, de unde? Şeful e la Moscova, iar Ilenuţa Griţco, cică la Chişinău locuieşte. Şi se vrea primar de Bălţi.

Despre candidatul PSRM ne vorbesc două standuri instalate nu chiar departe unul de altul, dar care au imprimate pe ele acelaş conţinut: cipurile lui Alexandr Usatâi (păzea, din nou Usatâi) şi a Zinaidei Greceanâi. Cine sunt aceştia?

Zinaida Greceanâi, dacă nu aţi ştiut, are şi porecla Zina – Karabina. E legată de evenimentele din 7 aprilie 2009, când doamna Greceanâi, pe atunci prim-ministru al RM, apare la un post TV şi declară că va pune puştile să tragă în mulţime, dacă aceasta nu-şi va tempera eforturile. Alexandr Usatâi a exercitat funcţia de vice-primar de Bălţi şi a fost fugărit din post pentru nişte păcate, se vede.

Dar unul din cele mai ruşinoase gesturi ale actualului candidat la postul de primar din partea PSRM ţine de o ediţie a Zilei Europei la Bălţi, când dânsul exercita funcţia de viceprimar. Pe o scenă improvizată din piaţa centrală a urbei se vorbeşte despre scopuri şi valori europene. Vorbesc oaspeţi de la Chişinău, reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului RM. Vorbesc în limba oficială a ţării, limba română. Tot în română, de pe o foaie scrisă din timp, citeşte o felicitare adresată bălţenilor cu ocazia Zilei Europei, un mare şef de la Consiliul Europei. Iar lumea l-a aplaudat şi pentru efortul depus la citirea textului scris în română. Colac peste pupăză: la microfon apare vice-primarul de Bălţi Alexandr Usatâi şi-şi începe discursul cu „Uvajaemâie beliceane...

Astăzi ăsta vrea să fie primar. Să-i urăm drum bun. La şcoala unde se învaţă limba română, dar şi cumsecădenia, omenia, stima faţa de băştinaşi.

 Aceasta a fost starea lucrurilor în Piaţa “Vasile Alecsandri” din Bălţi până la momentul când s-a aflat că în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Bălţi s-a inclus şi un reprezentant al Partidului “Şor”. Să vedem! De acum încolo, spectacolele electorale au nevoie de o arenă mai încăpătoare, una de circ, spre exemplu.

Gazetar


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100