Четверг,
16.08.2018
20:52Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Circa 300 de observatori Promo-LEX vor monitoriza alegerile din Chişinău şi din Bălţi


 

Aproximativ 300 de observatori Promo-LEX vor monitoriza alegerile locale noi din 20 mai în municipiul Chișinău și alți aproximativ 60 de observatori – în municipiul Bălți. Contactat de IPN, directorul de programe Promo-LEX Pavel Postica a spus că Asociația va avea câte un observator în toate secțiile de votare deschise.

Observatorii Promo LEX sunt persoane care trec un curs de instruire și susțin testarea de cunoștințe privind lucrurile de bază care se întâmplă în incinta secției de vot. Fiecare observator Promo LEX semnează un cod de conduită. Una din obligațiuni este non-partizanatul politic și asumarea obligației de a activa echidistant și imparțial față de toți actorii politici implicați în cursa electorală.

În linii mari, recrutarea observatorilor pe termen scurt are loc prin intermediul observatorilor Promo LEX pe termen lung, care și-au început deja activitatea. Observatorul pe termen scurt are rolul de a preveni anumite încălcări în ziua alegerilor. El face o constatare a tuturor faptelor care se întâmplă în aria sa de responsabilitate, fie că este vorba de secția de votare, fie de circumscripția electorală. În baza observărilor, se elaborează rapoartele de monitorizare care se fac publice.

CEC a acreditat în ședința de astăzi, 10 aprilie, 75 de observatori naționali de la Promo LEX la alegerile locale noi. După ce vor fi acreditați toți observatorii, vor avea loc seminarele de instruire pentru aceștia.

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD
http://www.politics.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100