Суббота,
21.07.2018
04:41Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Maia Laguta: „Sunt nevoită să mă adresez către toate partidele cu rugămintea de a mă înainta în calitate de candidat unic”


 

 

Candidatul independent pentru funcția de Primar General al Capitalei, Maia Laguta, s-a adresat către mai multe partide pentru a o înainta în calitate de candidat unic pentru șefia Primăriei, transmite CURENTUL.

Pe o rețea de socializare, Maia Laguta a scris că propunerea vine în contextul că s-a redus numărul de zile pentru colectarea semnăturilor, pentru a putea fi înregistrată în cursa electorală.

„Ieri, când am fost să depun documentele necesare pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent la alegerile locale, am aflat că Regulamentul a fost modificat și, astfel, numărul zilelor pentru colectarea semnăturilor a fost redus. Acum am doar 15 zile să adun numărul necesar. Din anul 2005 am reușit să adun numărul necesar de voturi și să particip, dar în acest an, când numărul zilelor de colectare s-a redus, am calculat cu colegii și am înțeles că nu vom reuși să adunăm numărul necesar de semnături”, scrie Maia Laguta.

Astfel, pentru a avea posibilitatea de a se înregistra în calitate de candidat, Maia Laguta a solicitat ajutor de la câteva partide. „În conformitate cu situația creată, sunt nevoită să mă adresez către toate partidele cu rugămintea de a mă înainta în calitate de candidat unic. Chișinăuienii trebuie să înțeleagă că toate partidele sunt asemănătoare și nu au nici o ideologie de bază, dar au o prioritate: nu sunt nevoite să strângă semnături pentru un candidat al său. Nu am nevoie de bani de la partide, doar înregistrarea…”, a scris Maia Laguta.

Adresarea Maiei Laguta a fost făcută către Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova, Anatolie Prohnițchi, liderul Partidului Verde Ecologist, Sergiu Mocanu, liderul Mișcării „Antimafie”, Alexandru Oleinic, liderul Partidului Popular din R. Moldova, Nicolae Alexei, liderul Partidului Legii și Dreptății, Ghenadie Calaraș, liderul Partidului Politic pentru Unirea Moldovei, Natalia Nirca, liderul Partidului Conservator.

„Vom vedea care partide sunt pentru chișinăuieni și care sunt „aliate” clanurilor financiare”, a mai scris Maia Laguta.

Cristina Parfeni

http://curentul.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100