Четверг,
16.08.2018
05:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Ambasada SUA face precizări în legătură cu subiectele abordate la întrevederea Pettit - Dodon


 

O postare a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, marţi după-amiază pe pagina sa de Facebook despre rezultatele întrevederii din aceeaşi zi cu ambasadorul Statelor Unite la Chişinău, James D. Pettit, a determinat Ambasada SUA din Republica Moldova să publice un comunicat în care face precizări cu privire la principalele subiecte discutate în cadrul acestei întâlniri, informează portalul Deschide.md.

În text nu se vorbeşte nimic despre terenul fostului stadion Republican, pe care Dodon nu doreşte să fie construită o nouă clădire pentru misiunea diplomatică a SUA în Republica Moldova şi nici despre o eventuală vizită a lui Igor Dodon în SUA, notează portalul citat.

'Ambasadorul Pettit a avut o întrevedere astăzi (marţi) cu preşedintele Igor Dodon pentru a discuta o serie de subiecte bilaterale. Ambasadorul şi-a exprimat dorinţa de a vedea o relaţie puternică continuă între ţările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare, şi a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie paşnice, transparente şi în conformitate cu normele democratice', menţionează comunicatul.

În acelaşi timp, potrivit textului, ambasadorul american 'şi-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum şi cu privire la legislaţia defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, şi riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor şi să deterioreze climatul de afaceri din Republica Moldova'.

Preşedintele Igor Dodon Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că i-a transmis ambasadorului SUA, James D. Pettit că este dispus pentru o 'aprofundare a dialogului în interesul cetăţenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat'.

În aceeaşi postare, Dodon susţine că l-a anunţat pe ambasadorul Statelor Unite la Chişinău că nu va promulga legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican. Totodată, şeful statului susţine că a lansat iniţiativa ca pe acest teren, împreună cu sprijinul partenerilor americani, să fie amenajat un parc sau un centru cultural. Mai mult, el a declarat că este disponibil să discute despre acest subiect într-o vizită oficială în SUA, conform mass-media de peste Prut. 
 
http://tvrmoldova.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100