Четверг,
16.08.2018
05:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Primele schimbări la frontiera moldo-română în urma scrisorii lui Pavel Filip către omologul de la București // VIDEO


 

Premierul României, Viorica Dăncilă, a reacționat la scrisoarea pe care i-a expediat-o marți omologul său moldovean, Pavel Filip, în legătură cu aglomerația de la frontiera comună.

Astfel, Serviciul Vamal de la Chișinău și autoritatea vamală română au convenit asupra unui set de acțiuni menite să fluidizeze circulația transfrotalieră până la sfârșitul lunii august, atunci când fluxul de mașini crește în medie cu peste 20 la sută.

Potrivit documentului, va fi suplinit numărul de personal și al echipamentelor de control, iar în acest scop unii angajați vor fi rechemați din concediu.

De asemenea, în proces vor fi implicați șefii posturilor vamale și adjuncții acestora. Mai mult, vor fi utilizate toate pistele, inclusiv cele de pe sensul opus de traversare.

Recent, premierul Pavel Filip a efectuat o vizită inopinată la vama Leușeni, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei țării noastre.

Oficialul a depistat mai multe nereguli, din cauza cărora timpul de așteptare în vamă creștea semnificativ. Acesta a cerut demisia șefului postului vamal și șefului Poliției de Frontieră, lucru care s-a și întâmplat. +

Măsurile coordonate sunt prevăzute într-un Plan comun de acțiuni, semnat ieri, la Albița, de către Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie și Bogdan Lari Mihei, Vicepreşedinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, coordonator al activităţii structurilor vamale.

„Noi monitorizăm non-stop situația din posturile de frontieră și în cazul în care atestăm sporiri ale fluxurilor, intervenim pentru a accelera trecerea. Este o perioadă a concediilor, iar asta înseamnă că oamenii trebuie să-și petreacă puținul timp pe care îl au la odihnă sau cu familia, dar nu în vămi. Din acest motiv, este important ca aceștia să beneficieze de un control operativ pe ambele părți ale frontierei", a menționat Vitalie Vrabie.

În replică, șeful Vămilor din România, Bogdan Lari Mihei, a informat despre demersurile de suplinire a 210 locuri vacante, precum și obținerea aprobării privind suplimentarea statelor de personal cu încă 200 de unități de funcții. Aceasta va permite, după cum susține Vicepreședintele ANAF, creșterea numărului de lucrători vamali în posturile cu cele mai mari valori de trafic.

„Sunt două proiecte pe care continuăm să le promovăm cu insistență, deoarece doar prin realizarea acestora vom ușura circulația transfrontalieră, creând, în același timp, condiții optime de control", a subliniat Vitalie Vrabie.

Resultado de imaxes para vama albița

https://voceabasarabiei.md

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100