Среда,
15.08.2018
00:18Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

A dat Domnu'! / După aproape o săptămână, Ministerul Sănătății vine cu reacție la dosarul „Tomograf”


 

După aproape o săptămână de la prima operațiune a Procurorilor Anticorupție în incinta CRDM, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că va institui un grup de lucru pentru a investiga modul în care sunt utilizate dispozitivele medicale de înaltă performanță la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și Institutul Mamei și Copilului. 

Într-un comunicat de presă, ministerul anunță că grupul de lucru urmează să elucideze posibilele imixiuni în tehnologiile și programele de soft ale dispozitivelor respective și evidența contabilă a examinărilor efectuate pacienților.

Ministerul regretă și condamnă cazurile de corupție și încălcări ale legislației în sistemul medical și cere managerilor instituțiilor medico-sanitare să întreprindă toate acțiunile de combatere a acestui fenomen și să asigure respectarea tuturor actelor normative.

Totodată, autoritatea menționează că va acorda tot suportul și informația necesară organelor de anchetă pentru a elimina corupția din sistemul de sănătate, iar cei care se fac vinovați să fie trași la răspundere conform prevederilor legislației în vigoare.

Mai mulți medici de la Centrul Republican de Diagnostică Medicală şi de la Institutul Mamei și Copilului (Secția radiologie și imagistică) sunt cercetați penal pentru corupere pasivă și abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea acestor infracțiuni, ei riscă până la zece ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la zece ani și o amendă în mărime de 400000 de lei.

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100