Среда,
15.08.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Juridica, finanţele şi jurnalismul – cele mai SOLICITATE specialităţi în acest an


 

 

Finanţele, juridica şi jurnalismul au fost cele mai solicitate specialităţi la sesiunea de admitere la învățământul superior din acest an. Ministerul Educației susţine că, în sesiunea 2017, 18 cereri au fost depuse de către candidați pentru un loc la drept, la finanțe – câte 15 cereri, iar la jurnalism – câte 14 cereri.

La mare căutare a fost și specialitatea contabilitate, fiind înregistrați câte 12 pretendenți pentru un loc.

Cele mai puţin cotate specialităţi au fost medicina veterinară, ingineria biomedicală și medicina cu câte 2 cereri pentru un loc, iar pedagogia și psihopedagogia – 1,5 cereri pentru un loc.

Per total, 16 instituții publice și 11 private propun pentru sesiunea suplimentară de admitere 6618 locuri, din care 1168 din buget și 5450 la contract cu achitarea taxei de studii, la cca 140 de specialități din diverse domenii de formare profesională.

În Sesiunea 2017, admiterea în învăţământul superior se organizează la 165 de specialități la Ciclul I – studii superioare de licență și la cca 500 de programe la Ciclul II – studii superioare de master în 18 instituții de învățământ de stat și 11 instituții private.

Pentru participare la concursul de admitere la studii superioare, în sesiunea de bază, în universitățile din țară au fost depuse cca 13.500 de cereri. Potrivit datelor comisiilor de admitere, la 4931 de locuri bugetare alocate de Guvern pentru înmatriculare la studii superioare de licență în instituțiile publice s-au înregistrat 12 272 de cereri.

http://actual.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100