Среда,
15.08.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

„Rușine celor care, accidental, au îmbrăcat halatul alb”. Reacția ministerului în cazul dosarelor „Tomograf”


 

Perchezițiile CNA de săptămâna aceasta – mai întâi la Centrul Republican de Diagnostic, apoi la Institutul Mamei și Copilului – nu au fost comentate de cei de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale decât abia astăzi, 3 august. Secretarul general de stat, Boris Gîlca, a criticat într-o postare pe Facebook medicii corupți și i-a sfătuit să plece din sistem.

Vezi și: CNA anunță bilanţul percheziţiilor în dosarele de la IMC: milioane de lei și obiecte din aur

„Constatăm că plățile informale, abuzurile cu darea şi luarea de mită în sistemul de sănătate rămâne pe moravul înrădăcinat al unora. Până acum, sondajele scoteau la iveală că cei mai corupți medici sunt chirurgii, traumatologii şi ginecologii. Iată că și unii medici-imagiști au apărut în „imagine”… Care mai sunt, cine-i următorul? Rușine… Rușine celor, care accidental au îmbrăcat halatul alb, care prin astfel de comportament, conștient și fără nici un bun-simț umilesc pacienții, dar și întreaga comunitate medicală. Mă adresez acelora: nu umiliți colegii, nu umiliți cetățenii, nu umiliți țara, nu vă umiliți familiile… Mai bine plecați din sistem!”, a scris Gîlca.

 

Precizăm că CNA a ridicat cca. 1 500 000 de lei în dosarul Tomograf 2 de la IMC și încă 7.000.000 de lei în dosarul CRDM.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

http://ea.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100