Среда,
15.08.2018
00:17Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Guvernul naționalizează și transmite administrației locale din Țambula poligonul de stocare a deșeurilor din Bălți


 

Guvernul soluționează problema gunoiului de la Bălți. Poligonul de stocare a deșeurilor solide, amplasat pe teritoriul comunei Bilicenii Noi și a satului Țambula, va fi naționalizat și transmis în gestiune autorităților locale din satul Țambula. Decizia a fost aprobată la ședința de azi a Executivului. Până acum, primăria din Bălți întâmpina dificultăți la evacuarea gunoiului din cauza datoriilor față de agentul economic ce administra rampa. Ulterior, problema a fost politizată și a fost necesară intervenția de mai multe ori a Guvernului pentru a nu admite o catastrofă ecologică. 

”Să vă spun pe scurt despre acest proiect. Problema este din decembrie, când am mers la Bălți. Am avut o deplasare anul acesta. Ei nu se pot înțelege între ei. Nu rămâne decât să găsească relații contractuale. Astfel să nu mai auzim de problema de la Bălti. Vom avea cheltuieli financiare. Dar vom ajuta oameni și administrația”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Amintim că inițiativa de a transmite primăriei din Țambula gestionarea poligonului a fost anunțată de către liderul PDM, Vlad Plahtniuc. Politicianul a spus că a fost contactat de reprezentanți ai primăriei din Bălți, dar a primit și numeroase plângeri din partea localnicilor.

”Mi-a fost adresată o solicitare din partea unor responsabili de la Primăria Bălți, de a mă implica personal în soluționarea problemei, pe care încă nu au reușit să o rezolve acolo, cea legată de depozitarea gunoiului menajer. Poligonul este gestionat de un agent economic, iar Primăria Bălți nu are un acces liber la acest teren, fapt, care generează numeroase conflicte, iar municipiul se sufocă din cauza deșeurilor neevacuate la timp”, a spus Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că ar fi corect ca gestiunea obiectivului să fie transmisă primăriei din satul Țambula, condusă de un membru al formațiunii Partidul Nostru, la fel ca și cea din Bălți.

”Acum, autoritățile locale din Bălți, desigur, după transmiterea terenului primăriei Țambula, condusă de colegul lor de partid, chiar au toate condițiile să rezolve criza gunoiului menajer în Bălți”, a spus anterior Vlad Plahotniuc.

http://www.politics.md/

 

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100