Четверг,
16.08.2018
05:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Care sunt priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă 2018


 

Modificarea Constituţiei privind vectorul politicii externe şi vectorul politicii de dezvoltare a Republicii Moldova este una dintre priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă 2018. Despre acest lucru a anunţat speakerul Andrian Candu, în cadrul conferinţei de presă în care a făcut bilanțul sesiunii de primăvară.

CITEŞTE ŞI: Andrian Candu: Deputaţii au revizuit peste 400 de amendamente în sesiunea de primăvară

 "Pentru următoarea sesiune, care va fi cea mai scurtă, ne propunem să punem accentul pe câteva domenii importante şi să ţinem cont de câteva iniţiative importante care au fost elaborate de colegii din Parlament în perioadele anterioare. Mă refer la iniţiativa de modificarea Constituţiei privind vectorul politicii externe şi vectorul politicii de dezvoltare a Republicii Moldova, fiind vorba de Integrare Europeană, rămâne să găsim voturile necedare pentru modificarea Constituţiei.

În a doua jumătate a lunii septembrie, Comisia Juridică trebuie să vină cu constatările privind nevalidarea alegerilor locale şi cu recomandările respective. Când vom primi concluziile, ne vom aprecia care sunt acestea şi vom lua decizii şi în privinţa reocmandărilor", a declarat Andrian Candu. 

Totodată, preşedintele Parlamentului a anunţat că este extrem de important ca, indiferent de campania electorală, Republica Moldova să nu rămână fără buget. Prin urmare, Candu a anunţat că în lunile septembrie şi octombrie se va lucra asupra politicii fiscale şi la bugetul pentru anul 2019. 

"Este foarte important ca indiferent de campania electorală, indiferent de dezbaterile politice, Republica Moldova să nu rămână fără buget, fără veniturile care sunt prevăzure şi totodată salariile, pensiile să fie asigurate pentru cetăţeni. Iată de ce, cu eforturile atât a Guvernului, şi cu experţii FMI, în lunile septembrie şi octombrie se va lucra la politica fiscală şi la buget pentru anul 2019, şi îmi propun ca până la mijlocul lunii noiembrie 2018 să avem bugetul aprobat", a spus Andrian Candu. 

https://www.publika.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100