Среда,
15.08.2018
00:18Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

„Air Moldova” și alte 11 companii de stat, scoase la privatizare. Câți bani vor să obțină autoritățile?


 

 

Agenţia Proprietății Publice a anunțat organizarea unei noi runde de privatizare a mai multor bunuri din proprietatea publică, începând cu data de 27 iulie. În urma acestui concurs, autoritățile vor să obțină o sumă în valoare de peste 1,57 miliarde de lei.

 

Așadar, în perioada 3 –7 septembrie, pe piața reglementată prin intermediul Bursei de Valori, se vor desfășura licitații „cu strigare” pentru vânzarea pachetelor de acțiuni ale statului din 21 de societăți pe acțiuni, dintre care 16 majoritare, inclusiv: S.A. „Barza Albă”, S.A. „Tutun-CTC”, precum și 11 pachete de acțiuni din entitățile de întreținere a drumurilor. Suma totală a prețului inițial constituie 983 553 665 lei.

De asemenea, pentru perioada 27 iulie – 4 septembrie va fi organizat concursul comercial pentru privatizarea a 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), inclusiv: Î.S. „Fabrica de sticla din Chișinău”, Î.S. „Combinatul poligrafic din Chișinău”, Î.S. Hotelul „Zarea”.

În aceeași listă este inclusă și Î.S. Compania Aeriană „Air Moldova”. Potrivit Agenţiei Proprietății Publice, compania se expune pentru prima dată, reieșind din necesitatea atragerii capitalului privat pentru modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate și extinderea gamei de servicii, atragerii pasagerilor de tranzit. Prețul total de expunere al bunurilor la concurs comercial constituie 526 253 800 lei.

Totodată, în aceeași perioadă, va avea loc concursul investițional la care sunt expuse, repetat, cinematografele „Prut” din or. Fălești și „Patria” din or. Leova. Pentru privatizarea cinematografelor condiția de bază este transformarea lor în centre de cultură și agrement, iar suma totală de cumpărare va fi de 1 715 000 lei, volumul minim al investiţiilor – 800 000 lei, cu realizarea în decursul a 3 ani.

La data de 5 septembrie, se va desfășura licitația „cu strigare”, pentru privatizarea a 16 complexe de bunuri imobile, 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și 1 obiect nefinalizat (termenul limită de depunere a cererilor - 4 septembrie, ora 16:00). Prețul total de expunere al bunurilor la licitație „cu strigare” este de 63 462 200 lei.

Estimativ, prețul de expunere la privatizare a bunurilor din proprietatea de stat, în cadrul acestei runde constituie 1 574 984 665 lei.
Comunicatele, informative privind expunerea bunurilor din proprietatea publică la privatizare, vor fi publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova la 27 iulie curent.

https://zugo.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100