Среда,
15.08.2018
00:18Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

ILAN ŞOR A DEVENIT O PROBLEMĂ INTERNAŢIONALĂ. OFICIUL ÎNALTULUI COMISAR ONU ÎN RM: „CONDAMNĂM DISCURSUL VĂDIT DE URĂ ȘI INCITARE LA VIOLENȚĂ A LUI ILAN ȘOR”. DE CE TACE PROCURATURA GENERALĂ A R. MOLDOVA ?


 

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova condamnă discursul primarului de Orhei, Ilan Șor, care a venit cu mai multe amenințări la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici.

„Condamnăm discursul vădit de ură și incitare la violență a primarului de Orhei, Ilan Șor, împotriva jurnaliștilor și oponenților politici”, se arată în mesajul Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Totodată, în comunicat se menționează că Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova se solidarizează cu societatea civilă, solicitând o investigație în legătură cu acest caz.

„Suntem solidari cu societatea civilă din Moldova și ombudsmanul în solicitarea imediată a unei investigații pe acest caz”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că ONG-urile din RM au criticat declarațiile lui Ilan Șor. „Comportamentul primarului de Orhei este incompatibil cu democrația, instigă la ură și violență, motiv pentru care el nu poate fi lăsat nesancționat de către autorități”, se arata în declarație a ONG-lor din domeniul drepturilor omului.

O declarație similară au semnat și multe ONG de media.

VIDEO/ Ilan Șor aduce acuzații la adresa ONG-urilor pentru drepturile omului

O nouă reacție din partea lui Ilan Șor. De această dată primarul de Orhei a publicat un mesaj video pentru ONG-urile din domeniul Drepturilor Omului, care anterior au condamnat discursul la ură și amenințările făcute de Șor la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici.

„Vreau să spun că 98% dintre voi sunt escroci. De ce? Pentru că atunci când unii așa-numiți politicieni moldoveni m-au atacat pe mine, pe Marina Tauber și Reghina Apostolova, și nu în ultimul rând pe cetățenii simpli care sunt beneficiari ai proiectelor sociale, voi nu doar că nu ne-ați apărat, dar ați tăcut. De ce? Pentru că pentru asta nu sunteți plătiți”, a spus Ilan Șor.

Primarul de Orhei a mai precizat că atunci când va veni la guvernare, va adopta o lege potrivit căreia activitatea ONG-urilor va fi considerată ilegală: „Veți fi obligați să mergeți să lucrați în câmp, la întreprinderi, măturători. Eu vă voi asigura cu locuri de muncă”.

ONG-urile au cerut anterior Procuraturii Generale să investigheze declarațiile făcute de Ilan Șor sub aspectul incitării la ură și cheamă organele de drept.

 

http://basarabialiterara.com.md/

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100