Среда,
15.08.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Maia Sandu spune PAS liberalilor: „Noi vrem microfon și tribună sau pe noi ne interesează ceea ce se întâmplă?


Maia Sandu afirmă că PAS și PPDA sunt cotate mai bine în sondaje, prin urmare au dreptul să fie în prima linie a mișcării de rezistență. Cât ține de PL - această formațiune ar trebui să treacă printr-o perioadă de recuperare a imaginii.

„Noi vrem microfon și tribună sau pe noi ne intersează ceea ce se întâmplă? Sunt oameni care nu neapărat împărtășesc ceea ce spune PAS, sau PPDA, dar astea sunt partide care se bucură un pic de mai multă încredere din partea cetățenilor decât PL, la moment. Asta arată sondajele. Ne place sau nu ne place. PL trebuie să treacă printr-o perioadă de recuperare a imaginii și în momentul în care vii și spui că vrei în prima linie s-ar putea să se supere niște oameni. Or noi vrem acuma să-i adunăm pe toți. Deci dacă vrei să demonstrezi că ții la unitate și la democrație, nu pui interesul partidului pe primul plan. Tu faci un efort și vii acolo iar oamenii vor aprecia acest efort”, a declarat Maia Sandu la „Adevărul LIVE”.

De asemenea, lidera PAS a reiterat îndemnul către liberali că dacă formațiunea are „oameni care țin la democrație să vină, să se apropie de noi, să se alăture de noi. Acolo nu interzice nimeni nimic, chiar să vii cu drapelul PL dacă tare vrei să vii cu el. Cu toate că noi încercăm să diluăm un pic identitatea partidelor pentru că oamenii s-ar putea să nu vină pentru că e prezent un partid sau altul. Asta înseamnă apel la unitate! Sunt oameni care vin cu drapelul PLDM, PAS, PPDA, ei toți sunt oameni care împărtășesc valorile democratice și vor să oprim această dictatură”, a mai spus Sandu.

Cât despre criticile aduse de Dorin Chirtoacă, potrivit cărora Maia Sandu și Andrei Năstase ignoră apelul său la unitate, președinta PAS afirmă că ea este prima care a făcut acest apel la unitate: „Noi am fost primii care am făcut apel la unitate și nu acum, am făcut-o mai demult, dar acum și acum în mod special după alegerile locale care au fost invalidate”. 

La aceeași emisiune Sandu a spus că în blocul politic care se pregătește pentru alegerile parlamentare, fac parte două partide: PAS și PPDA, iar pentru restul formațiunilor dar și pentru societatea civilă rămâne ușa deschisă doar că la nivel de membri și nu la nivelul entităților politice. 

Vom aminti că Dorin Chirtoacă a venit anterior cu un mesaj în care cerea ca în Mișcare de Rezistență să fie primite și alte partide anti-regim. Fostul primar al Capitalei și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor să discute cu el, iar când acesta încearcă să țină un discurs la proteste, liderii opoziției îi întorc spatele. Mai mult, Năstase, la un moment dat, "a fugit cu microfonul în mână", a spus Chirtoacă.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100