Среда,
15.08.2018
00:17Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Primarul municipiului Bălţi, Nicolai Grigorişin, consideră “nenormală” limba oficială a Republicii Moldova


 

 

Primarul de Bălţi, Nicolai Grigorişin, nu doar că nu posedă limba română, care este limba oficială a Republicii Moldova. El nici nu doreşte să o înveţe şi să o vorbească, precum îl obligă funcţia ce o deţine. Mai mult, în opinia lui Grigorişin limba oficială a Republicii Moldova este o limbă „nenormală”.

Membrul Consiliului Municipal Bălţi, Antoniu Lisnic, care în ianuarie curent a părăsit fracţiunea Partidul Nostru din cauza comportamentului şi acţiunilor nepoliticoase, grosolane şi mitocănoase ale lui Nicolai Grigorişin, a fost martorul discuţiei primarului bălţean cu o femeie vorbitoare de limbă română. În cadrul unui interviu acordat portalului Gazeta.md, Antoniu Lisnic a povestit cum a decurs dialogul dintre primar şi femeia intrată la acesta pentru a fi ajutată în soluţionarea unei probleme.

Grigorişin i-a cerut femeii, în repetate rânduri, să vorbească în limba rusă, la care insistenţe, aceasta, a continuat să comunice în limba oficială a Republicii Moldova.

“Gestul femeii l-a înfuriat pe Grigorişin atât de mult, încât a început să ţipe şi să o ofenseze, cerându-i să vorbească cu el întro limbă normală”.

Antoniu Lisnic mai afirmă că în timpul discuţiilor neoficiale, purtate cu diferite persoane din cadrul Partidului Nostru, Nicolai Grigorişin se exprimă deosebit de urât despte ţara vecină, România, despre poporul ei şi despre limba vorbită de acesta. El urăşte România şi poporul român, chiar dacă îi place să obţină ajutoare de peste Prut, mai spune interlocutorul nostru.

Reamintim că, recent, Grigorişin a avut nevoie de translator pentru a comunica cu Ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, care a vorbit doar în română, şi care se deplasase la Bălţi pentru a participa la finalizarea unui proiect de renovare a grădiniţei pentru copii nr. 12 cu bani oferiţi de Guvernul nipon.

 

Citiţi interviul cu Antoniu Lesnic, în întregime, aici: Бельцкий муниципальный советник Антонио Лисник - как работает пропаганда "Нашей партии", как заставляли подписываться под несуществующими партийными взносами и про неуважение Григоришина к людям, говорящим на государственном языке

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100