Понедельник,
16.07.2018
11:20Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Comunicat de presă scris agramat, fără respectarea normelor ortografice şi gramaticale, publicat pe pagina oficială a Primăriei Bălţi


 

Pe pagina oficială a Primăriei Bălţi a fost publicat un comunicat de presă, prilejuit de vizita la 13 iulie curent a ambasadorului Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, în capitala de nord.

Comunicatul demonstrează în mod elocvent că limba oficială a Republicii Moldova la Primăria Bălţi este ignorată în cel mai grosolan mod. El este agramat din toate punctele de vedere, dar mai ales în aspectul respectării normelor ortografice şi gramaticale.

Un internaut, care a citit acest text, a lăsat un comentariu în care spune că “E o bătaie de joc acest text dedicat vizitei unui minunat oaspete la Bălți. Un text pentru care ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, are motive serioase să se supere”.

Amintim că ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, a vizitat oraşul Bălţi cu ocazia încheierii lucrărilor de reparaţie a unei grădiniţe de copii efectuate pe banii alocaţi de Guvernul nipon.

Diplomatul Masanobu Yoshii a vorbit în limba română în faţa copiilor şi angajaţilor instituţii de învăţământ preşcolar şi a fost înţeles, practic, de toată lumea cu excepţia primarului, Nicolai Grigorişin şi a vice-primarului Ghenadie Şmulski, cărora o interpretă specială le-a asigurat traducerea din română în rusă. Interpreta a asigurat şi traducerea inversă a mesajului rostit în limba rusă de către Grigorişin pentru reprezentantul Ţării Soare Răsare, care cunoaşte bine şi româna.

 

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100