Среда,
18.07.2018
19:40Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Cea mai SOLICITATĂ PROFESIE pe moment în R. Moldova: Mii de locuri vacante, salarii peste medie, dar LIPSĂ acută de muncitori


Mii de locuri vacante în industria ușoară, salarii peste cele medii, dar nu se găsesc muncitori suficienți pe piața R. Moldova.

Una dintre cele mai solicitate profesii pe moment în R. Moldova este cea de cusători/cusătorese, dar nici jumătate din numărul locurilor vacante de muncă oferite nu ajung să fie ocupate.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), numărul locurilor vacante de cusător/cusătoreasă a constituit, în anul 2017, circa 5 mii sau 11% din numărul total al locurilor vacante înregistrate. Totuși, doar 34% dintre acestea sau 1 695 de locuri au fost ocupate prin intermediul agențiilor teritoriale ale forței de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă propuse au fost în mun. Chișinău - 20%, urmat de Bălți - 16%, Florești - 8%, Soroca - 7%, Ungheni și Sângerei - căte 6%, Cahul - 5% etc.

În primele cinci luni ale anului curent au fost înregistrate deja peste 2,7 mii de locuri vacante de cusător/cusătoreasă sau 12% din numărul total al locurilor vacante înregistrate, dar numai 18% dintre acestea sau 500 de locuri au fost ocupate.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100