Понедельник,
16.07.2018
11:37Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Barajul de la Stânca – Costeşti în pericol de inundare: Autoritățile române sunt în alertă


 

Barajul, scrie Dezvăluirea.ro, a fost proiectat să protejeze municipiile Botoşani şi Iaşi de inundaţii. Conform informatiilor furnizate de Administraia Bazinală de Apă, lacul de acumulare s-a umplut în proporţie de 86%, iar barajul a înmagazinat o cantitate impresionantă de 635 milioane de metri cubi.

 

 

În zona frontului de barare nivelul apei a ajuns la 88,9 metri, în condiţiile în care o înălţime de 90 de metri implică luarea unor măsuri suplimentare. De altfel, vineri dimineaţă autorităţile române au decis să mărească debitul de evacuare a apei din baraj de la 63,5 metri cubi pe secundă la 135. S-a luat această măsură pentru a goli lacul de acumulare şi a pregăti astfel barajul pentru următoarele ploi şi viituri. Astfel, autorităţile au fost informate că a plouat şi în Ucraina, iar Prutul intră în ţară la Oroftiana cu un debit de 90 mc/s. De asemenea, meteorologii au informat că va ploua şi în următorele zile.

Construit de regimul comunist în 1978, Barajul de la Stânca Costeşti a fost testat pentru prima dată la maxim în anul 2008, când cantitatea de apă acumulată în baraj a ajuns la 1 milliard de metri cubi. Atunci s-au deschis pentru prima dată deversoarele de ape mari (sisteme de evacuare în partea superioară a frontului de beton), iar debitul de evacuare a apei din baraj a fost între 800 şi 900 mc/s. Lunca Prutului a fost afectată de inundaţii, dar gospodăriile au fost salvate, ceea ce înseamnă că barajul „şi-a făcut datoria

https://unimedia.info


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100