Среда,
18.07.2018
19:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

CEC a hotărât să stopeze alegerile în Chișinău până în 2019


 

În urmă cu câteva clipe, CEC, prin votul a cinci membri, a decis stoparea procesului electoral în Chișinău. Cu alte cuvinte asta înseamnă că alte alegeri în Chișinău nu vor mai avea loc până în anul 2019, când vor fi organizate alegeri locale generale. CEC a luat această decizie, chiar dacă hotărârea motivată a Curții Supreme de Justiție încă nu a fost publicată și respectiv încă nu e clar dacă instanța de judecată a declarat nul doar al doilea tur de scrutin sau și primul tur al alegerilor.

Doi membri ai Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban și Sergiu Gurduza au votat împotrivă, motivând votul lor prin faptul că CEC nu are cum să intervină în acest proces electoral și să îl stopeze. Cei doi membri s-au pronunțat în favoarea organizării alegerilor repetate în capitală.

Așadar, iată cum se developează etapă cu etapă scenariul pentru Chișinău. Indiferent de votul cetățenilor, primăria capitalei va fi controlată și în continuare de către actuala putere. Cel mai probabil, în scurt timp, va fi numit un primar interimar până la alegerile din 2019.

Oamenii s-au adunat și astăzi la proteste, de data asta în fața CEC, o instituție care de altfel este, în aceste momente, împânzită de polițiști.


Iată cum justiția din Moldova i-a lipsit pe cetățeni de dreptul lor fundamental de a vota, consfințit în Constituție. La ce bun ne mai servește această Lege Supremă în stat dacă ea nu mai are nicio valoare. De fapt, alegerile în acest stat deja nu mai au nicio valoare.

Dacă vă doriți ca blogul www.elenarobu.md să vă informeze în continuare liber și echidistant, îl puteți susține făcând o donație aici.

https://www.paypal.com/donate/?token=_0z0Hozrae6nOEQ1uWOkpOYH6Fd3z4Be3z9zJ7KJwT-cwR_uyaxCHsnW7IOqCXu9N9bTo0&country.x=FR&locale.x=

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

https://elenarobu.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100