Понедельник,
16.07.2018
11:37Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Andrei Năstase va reclama Republica Moldova la CEDO


Președintele Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase spune că va reclama la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului mai multe ilegalități care s-au comis în cadrul deciziei de invalidare a alegerilor din Capitală.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase, a declarat că Convenția a drepturilor omului nu protejează direct ilegalitățile din scrutinurile locale iar acum a identificat o cale prin care să ajungă la CEDO. 

„Voi reclama statul Republica Moldova, din păcate statul Republica Moldova, nu ai cum la CEDO să-l reclami pe criminalul Plahotniuc sau pe Druță sau pe Poalelungi care controlează din umbră acest proces criminald e invalidare a alegerilor. voi reclama la CEDO pentru încălcarea drepturilor noastre ale tuturor. O voi face cât de curând, cât de calitativ pentru a obține un verdict în ceea ce privește modul de abordare a acestor alegeri din muncipiul Chișinău”, a declarat Năstase. 

Amintim că la 19 iunie, Judecătoria Chişinău a declarat nule alegerile locale de la Chişinău şi a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, unul din liderii opoziţiei proeuropene din Republica Moldova. Principalul motiv a fost că Andrei Năstase a făcut agitaţie electorală chiar în ziua alegerilor prin reţele de socializare. Judecătoarea susţine că postarea sa de pe Facebook a fost urmărită de peste 250.000 de utilizatori, iar aceasta a fost în măsură să influenţeze rezultatul alegerilor.

Decizia judecătoriei de a declara nule alegerile din Chişinău a fost atacată la Curtea de Apel, care a menţinut hotărârea primei instanţe.

Luni seara, Curtea Supremă a lăsat în vigoare decizia Curţii de Apel, care a stabilit că Năstase, care a câştigat alegerile prin vot direct, a încălcat legea. Codul electoral spune că în cazul invalidării scrutinului, la conducerea Capitalei rămâne primarul interimar in funcţie, până la noile alegeri de anul viitor. 

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100