Понедельник,
16.07.2018
11:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Octavian Armaşu: „Prima Casă 2” va ajuta angajaţii din sectorul bugetar să-şi procure o locuinţă


Programul „Prima Casă 2” are menirea să ajute cetăţenii din sectorul bugetar să-şi procure o locuinţă. După ce aplică la programul „Prima Casă”, bugetarii vor primi o compensaţie lunară din partea statului.

Declaraţiile au fost făcute de ministrul finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Ministrul finanţelor susţine că salariile în sectorul public sunt mai mici decât în sectorul privat şi atunci cei din sectorul public au şanse mai puţine să acceseze programul „Prima Casă” fără sprijinul statului. „Sperăm ca prin „Prima Casă 2”  să ajutăm şi profesori, şi medici ca să-şi poată procura o locuinţă”, a menţionat Octavian Armaşu.

Potrivit lui, plăţile în cadrul programului „Prima Casă 2” se fac direct pe contul beneficiarului. Dacă beneficiarul decide să treacă în sectorul privat, compensaţia nu-i va mai fi acordată. Totodată, beneficiarul nu va trebui să întoarcă statului suma de bani primită pentru perioada cât a lucrat în sectorul public.

De asemenea, statul nu va sista acordarea compensaţiilor pentru persoanele care sunt beneficiare ale programului, dar ies în concediu de maternitate sau concediu de îngrijire a copilului.

Roman Ceban, manager de politici în cadrul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, consideră că în afară de beneficiile sociale pe care le are programul „Prima Casă 2”, acesta reprezintă şi un motor de creştere a economiei pentru că încurajează tinerele familii să obţină o locuinţă, să rămână în ţară, să continue să muncească pentru acest stat, aducând beneficii directe şi indirecte economiei Republicii Moldova. „Astfel, pe de o parte, programul dezvoltă şi sectorul imobiliar, care vine cu oferte din ce în ce mai relevante şi mai bune. Totodată, beneficiarii programului au posibilitate să se implice în activităţi economice ca să obţină cât mai mult venit. Respectiv, statul are de câştigat”, a spus Roman Ceban.

Expertul imobiliar Sergiu Buruiană a menţionat că se observă că cererea pe piaţa imobiliară este mai mare odată cu lansarea acestui program. Potrivit lui, de suma de 600 de mii de lei, atât cât oferă programul „Prima Casă”, poate fi cumpărat un apartament cu una sau două camere într-un bloc secundar, în funcţie de oferta de sector, sau de un apartament cu o cameră în bloc nou.

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100