Четверг,
16.08.2018
05:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Europarlamentar german: „Cazul Republicii Moldova ne-a dat o temă de reflecție”


 

Cazul Republicii Moldova a pus UE pe gânduri. Diferența dintre progresele de pe hârtie, puterea în creștere a oligarhilor, exact în tipul unor guvernări „pro-europene”, pe de o parte, precum și plecările masive ale tinerilor din țară, pe de alta, îi face pe europeni să caute mecanisme de aplicarea Acordurilor de Asociere în interesul tuturor cetățenilor unei țări, si nu doar a privilegiaților, spune europarlamentarul de stânga german, Helmut Scholz.

Cât privește banii din asistența macrofinanciară, Scholz contrazice alți europarlamentari și spune că atâta vreme cât Parlamentul European a votat condiționarea acestor bani de aplicarea recomandarilor Comisiei Veneția, banii vor veni doar în aceste condiții.

„Eu știu, desigur, că este o diferență mare între drepturile politice, garantate de Constituție, și cum sunt respectate aceste drepturi în viața de zi cu zi, în realitate. Dacă ai o opinie diferită, ai foarte puține șanse să performezi în societate. După cum știți, am fost la Chișinău în aprilie, şi una dintre concluziile mele a fost că este nevoie de o urgentă de întărire a sistemului legislativ, ca și de aplicarea legilor. Jumătate din pahar este plin și jumătate este gol, după cum spunem noi în Germania. Iar eu nu știu câtă apă este deja în pahar, ca să spun așa. Cazul Moldovei ne-a dat o temă de gandire: cum să aplicăm un Acord de Asociere în interesul tuturor cetățenilor unei țări, cum să facem ca beneficiile unui astfel de acord să fie simțite de toți cetățenii unei țări, si nu doar de unii, de privilegiați?”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, „UE și toate statele membre ar trebui să își asume o responsabilitate mai mare în ceea ce privește dezvoltarea economică și politică din Republica Moldova prin intensificarea unor programe de schimburi de experiență și practici bune, care să pună presiune pe autăritățile politice din țară, pentru a depăși aceste probleme, pentru a destructura structurile oligarhice”.

În ceea ce privește schimbarea sistemului electoral de vot de către PDM, PESM și Grupul lui Iurie Leancă, europarlamentarul declară că partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova cer și speră că, condiționalitățile impuse de UE vor fi aplicate până la alegerile parlamentare.”

https://cotidianul.md

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100