Среда,
18.07.2018
19:40Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

FĂRĂ APĂ ŞI CANALIZARE LA BĂLŢI! Locuitorii îşi fac sisteme imporovizate de canalizare


 

Fără apă şi canalizare în oraş în secolul 21. Ar părea ireal pentru ţările dezvoltate, însă nu şi pentru localităţile ţării noastre. Câteva sute de gospodării din Bălți nu sunt conectate nici acum la sistemul de canalizare, iar unele nici măcar la apeduct. Oamenii spun că pentru a-și rezolva problema își pun instalaţii improvizate în curți. De exemplu, familia Topol, care de 40 de ani locuieşte pe strada Cerneahovski, s-a văzut nevoită să sape o groapă de canalizare. 

"Ei n-o să ne-o facă oricum, pentru că aici trece telefonul, dincolo apa și n-o să ne facă nouă nimic", a spus Olga Topol, locuitoare a oraşului Bălţi.

Pentru a nu cheltui prea mult pentru evacuarea apei din groapă, proprietarii mai obişnuiesc să arunce apa uzată pe unde apucă.

"E scump dar ce să facem? Ne stăruim și noi, apa care e curată mai turnăm în grădină, acea după ce spălăm rufele turnăm în bortă, ca să nu umple așa repede", a spus Olga Topol, locuitoare a oraşului Bălţi.

"Este o problemă mare. Mă gândesc şi eu să fac aici o groapă. Voi cumpăra inele și acolo va fi canalizarea."

Alții acumulează însă resturile reziduale în rezervoare de metal.

"Avem un bac special. Acolo curge apa cu care spălăm vesela şi cea din baie", a spus Elena Cazareţcaia, locuitoare a oraşui Bălţi.

Autoritățile din Bălți au refuză să ne spună când va fi soluţionată problema oamenilor. 

"La toate întrebările ce țin de activitatea primăriei veți putea obține informații de la persoana responsabilă de relaţii cu presa."

Directorul întreprinderii care gestionează sistemul de canalizare din oraş spune că ar exista niște proiecte de conectare, însă acestea întârzie să fie realizate.

"Consiliul Municipal nu a examinat în ultima perioadă chestiunea privind includerea unor cheltuieli pentru construcția rețelelor de canalizare noi. Nu cunosc din ce motiv, dar cu siguranţă există scheme de proiectare a rețelelor de canalizare pentru multe cartiere ale orașului", a spus Igor Golberg, director "Glorin Inginerin".

Potrivit TVN, 11 mii de gospodării din Bălți nu sunt conectate la rețeaua de canalizare centralizată.

https://www.publika.md

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100